El CIDE compta amb el Circuit CIDESaludable, el primer circuit amb zones d’exercicis que es fa a l’interior d’una escola a les Illes Balears.

En total compta amb 540 metres senyalitzats amb 3 zones d’exercicis específics. La primera és groga i va des de les escales de bàsquet fins a les grades de futbol. La segona és vermella i va des de les grades de futbol fins al camp de futbet. I la tercera és blava i va des del camp de futbet fins al pavelló esportiu. A cada una d’elles els exercicis són diferents i s’han dissenyat aprofitant part del mobiliari escolar com escales, bancs, parets, etc. El recorregut també inclou dos punts d’aigua per garantir la hidratació mentre es fa exercici. A més, al punt de sortida, a la porta del pavelló esportiu, estan detallats tots els consells i recomanacions a tenir en compte abans de realitzar el circuit com: dur roba i calçat còmodes, escalfar i estirar abans de començar, hidratar-se bé, seleccionar el nostre propi ritme, etc.

Amb aquest recorregut l’alumnat del CIDE pot millorar la seva vida activa, d’oci, combatre el sedentarisme i l’obesitat, a la vegada que estan en contacte amb l’exterior. El circuit també té l’objectiu d’ajudar a gestionar les emocions i ser una eina per combatre situacions d’ansietat, tristesa, estrès, nervis, irritabilitat, molt habitual entre l’alumnat d’avui en dia. A més, es converteix en una eina de treball per ajudar a gestionar les emocions per als infants amb Necessitats Específiques de Suport Educatiu. A més, aquest projecte forma part del programa d’Educació Emocional de l’escola, ja que tenim clar que una persona feliç i sana, té un millor rendiment acadèmic i un major benestar personal.

Però els beneficiaris d’aquest recorregut no són tan sols els nostres alumnes, sinó també tota la comunitat educativa de l’escola (pares, treballadors, socis, veïns…), ja que des del CIDE volem potenciar des de ben petits i en totes les edats un estil de vida saludable. Per aconseguir-ho, no és imprescindible només la pràctica d’exercici, sinó també dur una alimentació saludable, per això feim tallers específics i ho treballam a les diferents etapes, i a més, oferim menús equilibrats per als nostres alumnes.

Compartir: