1ª Travessa CIDE: Ruta de la Pedra en Sec

 

Enguany el CIDE fa 50 anys i no podia celebrar-ho d’una altra manera que gaudint de l’esport i la natura. Una de les activitats organitzades durant aquest curs ha estat la 1a Travessa CIDE: Ruta de la Pedra en Sec per la Serra de Tramuntana. Una fita que a la vegada serveix per celebrar els 10 anys de la Comissió de senderisme a la nostra escola.

 

 

 

Un grup de valents de 5è i 6è de Primària i de mestres s’han endinsat en la Serra durant 5 dies. La ruta començà el dijous 27 d’abril a Estellencs en un dia marcat per la pluja i en què varen haver de refugiar-se en diversos moments. La climatologia, de fet, els va obligar a anar directament fins a Banyalbufar per agafar l’autobús fins a Esporles. Un cop allà, es varen allotjar al refugi de Son Tries, on els varen tractar com si fossin a casa.

           
L’endemà, ben prest, berenaren al refugi i partiren cap a Deià passant per Valldemossa a hores ja del migdia. Els alumnes varen poder gaudir d’unes vistes úniques de les muntanyes durant aquest recorregut. Durant la nit d’aquest segon dia, els alumnes dormiren a lliteres, un fet important, ja que l’endemà els quedava una de les rutes reina d’aquesta travessa.

 

             
 

I aquesta etapa arribà dissabte. Sortiren de Deià en direcció a l’àrea recreativa de la Font d’es Noguer. De camí, varen tenir l’oportunitat de fer una aturada a Sóller i fer-se un parell de fotografies davant l’església de Sant Bartomeu, a la plaça de la Constitució. I un poc més tard, també passaren pel preciós barranc de Biniaraix. En arribar a la Font d’es Noguer, muntaren el seu campament i gaudiren d’una nit ben màgica en plena naturalesa.

 

    
 

 

   

Amb la claror de primera hora i amb una espectacular imatge al peu del Puig Major, s’aixecaren per viure una etapa d’alta muntanya. Varen seguir la canal d’aigua del Gorg Blau cap a la Font des Prat. Després pujaren cap al Galileu passant per la cara nord del Massanella, arribant a la cota més alta, de 1200 metres! I finalment arribaren fins a Es Pixarells, a Escorca. Una ruta que no va ser fàcil però sí molt gratificant per a tots.

 

 

 

El darrer dia de la Travessa va ser dilluns dia 1 de maig, dia del treballador, i va ser un dia marcat per la il·lusió d’arribar a la darrera etapa. Va ser una jornada en la qual feren la Ruta del Camí vell de Pollença a Lluc, un tram curt i ben agradable. A l’arribada van ser molts els familiars que els van rebre per donar-los l’enhorabona per la seva gesta i celebrar-ho tots junts. Una gesta única, que ara ja forma part de la història del CIDE.

 

  
 
Compartir: