3 alumnes d’ESO participen a la VIII Festa de les Matemàtiques

 

 

Tres alumnes del CIDE, Iván Pulgar (2n ESO D), Joan Mascarell (2n ESO E) i Albert Sánchez (2n ESO F) han participat en la VIII Festa de les Matemàtiques que s’ha celebrat a Sineu. Es tracta d’una festa que se celebra cada dos anys i que organitza la Societat Balear de Matemàtiques. Durant aquest acte, els alumnes resolen problemes de tot tipus. Segons els organitzadors, no es tracta d’una competició sinó d’estimular els nins i nines al treball en equip, al gust per les matemàtiques, a conèixer la part lúdica i creativa d’aquesta assignatura i a estimular diferents estratègies de pensament, entre d’altres.

Durant la Festa de les Matemàtiques, en la qual hi han assistit 213 alumnes de Mallorca, els alumnes hi han hagut realitzar una prova individual i una prova de grup que ha consistit en una gimcana matemàtica pel poble de Sineu. Al final de la jornada han participat en un espectacle matemàtic al voltant del nombre vuit i han gaudit d’un petit refrigeri cortesia de l’organització de la festa. Una jornada on els alumnes i també els mestres que els acompanyaven, Iván Núñez i Xisca Vindel, han gaudit de valent amb l’experiència.

Un dels guanyadors de les proves individuals ha estat l’alumne de 2n d’ESO D, Iván Pulgar. Per aquest motiu, el nostre alumne serà l’encarregat de representar les Illes Balears a l’Olimpíada Nacional de Matemàtiques que se celebrarà a finals de juny del 2017 a Valladolid. Així, que no tan sols li donam l’enhorabona, sinó que li desitjam molta sort en aquesta competició!

 

Més informació a:

Notícia d’IB3TV sobre la Festa de les Matemàtiques.

Notícia publicada per Xeix (Societat Balear de Matemàtiques).

 

Compartir: