4 alumnes del CIDE fan pràctiques amb beques Erasmus + a Irlanda, Itàlia i Finlàndia

 

4 alumnes de segon curs dels cicles formatius del col·legi CIDE fan pràctiques mitjançant el programa Erasmus + a diferents països de la Unió Europea. En concret, Maria del Carmen Córdoba i Neus Yllanes, alumnes de Gestió Administrativa, Antonio Sánchez, alumne d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques, i Salvador Bauzà, de Sistemes Microinformàtics i Xarxes.

L’objectiu d’aquestes beques finançades amb fons de la Unió Europea és que els alumnes facin el 50% de les pràctiques a l’illa i l’altre 50% a altres països. Per això, durant cinc setmanes els quatre alumnes del CIDE realitzaran fins a 200 hores de pràctiques a diferents empreses europees. Mari Carmen està fent feina a una òptica de Cork, Neus a una escola de la mateixa localitat irlandesa, Antonio a una empresa d’electricitat de Cesena, a Itàlia, i Salvador a la Universitat de Turku, a Finlàndia.

 

Tots ells van partir a principis de maig i des de llavors viuen una experiència única, no tan sols perquè els permet introduir-se al mercat laboral en empreses d’Europa, sinó també per les seves vivències personals. Per a la majoria és la primera vegada que viuen fora de ca seva i mai han estat en altres països. Durant la seva estança a l’estranger han d’aprendre a defensar-se en un idioma diferent del seu, a realitzar totes les tasques quotidianes d’una casa, a fer amics nous…

Maria del Carmen i Neus están descobrint el millor de Cork, com l’art que hi ha cadascun dels seus carrers, la seva gastronomia, la música irlandesa i la seva bellesa natural com els increïbles penya-segats que hi ha als seus voltants.

 

D’altra banda, Salvador ja ha descobert el gèlid clima finlandès. De fet, mentre a Mallorca ja feia temps d’estiu, ell estava a 3.800 km de casa i encara veia nevar per la finestra. Ell ha pogut entrar a la central nuclear de Olkiluoto i encara s’està acostumant a dinar a les 11 del matí. Tot un contrast de cultures.

 

 

Antonio Sánchez també està aprenent molt durant les seves pràctiques a Cesena, on comparteix pis amb altres estudiants italians que també estan en període de pràctiques.

 

Però el programa Erasmus + no permet tan sols que els nostres alumnes facin pràctiques fora, sinó que també altres alumnes d’Europa venguin a treballar a la nostra escola. És el cas de Gabrielle Dan, un alumne de Bologna, que ha estat durant dues setmanes fent pràctiques d’informàtica al col·legi CIDE, juntament amb el seu departament de TIC.

 

 

 

Compartir: