4a Travessa CIDE per la Serra de Tramuntana

Després de dos anys de pandèmia sense poder fer-la, enguany, s’ha pogut dur a terme de nou la 4a Travessa CIDE per la Serra de Tramuntana. Eren molts els alumnes amb ganes de fer-la, però per qüestions d’espai i seguretat, la convocatòria ha estat limitada a 28 alumnes.

Alguns fins i tot, varen quedar pel camí, ja que era obligatori fer les dues sortides preparatòries prèvies, en les quals va haver-hi alguna baixa, que a la vegada es va convertir en l’oportunitat de poder anar per als que eren a la reserva.

Finalment, una trentena de valents de 6è de Primària i de 1r d’ESO, encapçalats pels senderistes Tià Vallbona i Mario García, i acompanyats per la mestra Aina Benítez, es varen posar en marxa el 28 d’abril. Durant cinc dies varen recórrer uns 90 quilòmetres partint d’Estellencs i fins a arribar a Pollença. Les dues jornades més dures varen ser les que van d’Esporles a Deià i de Deià a Cúber, en la qual varen realitzar 24 i 20 quilòmetres respectivament. Durant la seva trajectòria varen descansar en tendes de campanya i diferents albergs, però el principal objectiu és que han gaudit de la convivència i la natura durant 24 hores al dia. Varen ser uns dies on varen aprendre a esforçar-se, a superar-se cada dia més, a orientar-se enmig de la muntanya, a conèixer antics oficis de la Serra com els margers o els carboners.  En definitiva, un aprenentatge de vida fent camí.

Compartir: