50è aniversari

logo-50

Enguany el Centre Internacional d’Educació, CIDE, compleix el seu 50è aniversari. Un any molt especial per a tots nosaltres, en el qual volem reviure l’esperit d’aquells fundadors que varen posar en marxa un projecte tan innovador a Palma com va ser l’apertura del CIDE l’any 1966 en un context social difícil i ple d’obstacles.

El CIDE no és només la cooperativa d’ensenyament més antiga d’Espanya i de les Balears. Va ser també la primera escola mixta que es va crear a les Illes Balears, un centre pioner quant a l’educació, no tan sols centrada en els continguts sinó també en la formació integral de la persona. I això inclou les quatre dimensions de l’ésser humà: biològica, psicològica, moral-espiritual (des de l’aconfessionalitat) i sociocultural. L’objectiu era i és actualment formar persones, però persones felices.

Per commemorar el 50è aniversari del CIDE s’ha creat un escut especial dissenyat per Àlex Fito que conserva el color verd i l’anagrama original amb l’ala de l’arcàngel Sant Rafel, els edificis de l’escola i la pista d’atletisme que creà Josep Pla fa cinc dècades. Això sí, tot emmarcat dins el número que commemoram enguany: el 50.

També hem preparat diferents actes al llarg del curs. En primer lloc, es presentarà el llibre “CIDE, 50 anys d’il·lusió (1966-2016)”, un projecte que, com afirma l’actual director del centre Juan Perelló, vol mostrar “d’on venim i on hem arribat” i que vol retre homenatge als fundadors d’aquest valent projecte i a tots els membres de la comunitat educativa que han fet possible que el CIDE continuï formant part de la història i sigui sent un referent educatiu a les Illes Balears després de mig segle de vida.

deco cide 50 aniversari

La trajectòria del CIDE com deim, forma part de la història de les Illes Balears i també d’Espanya. Per això, enguany la UCTAIB, la Unió de Cooperatives de Treball Associat de les Illes Balears, ho ha tengut present i ha decidit donar-nos un premi en reconeixement pel nostre 50è aniversari.

Però això no és tot. Dia 10 de desembre de 2016, l’escola viurà la seva gran festa. Una celebració que es durà a terme al llarg de tot el dia a l’Auditòrium de Palma i que pretén reflectir a través de tot tipus d’activitats, en les quals participaran

tant professors com alumnes, l’evolució i història del CIDE.

A més, per commemorar aquest 50è aniversari hem posat en marxa un nou projecte que s’està duent a terme des de 2015: realitzar el camí de Santiago en tres estius per la ruta francesa. L’objectiu és arribar a Santiago de Compostela l’estiu de 2017 coincidint amb l’any del 50è aniversari.

D’altra banda, també s’ha posat en marxa la 1a Travessa CIDE, on es farà la Ruta de la pedra en sec per celebrar els 50 anys del CIDE i els 10 anys que fa la Comissió de senderisme.

Un any ple d’il·lusió, projectes, feina… i sobretot, de moltes sorpreses per descobrir.

Molts d’anys CIDE!

Venda de records 50è aniversari

NOTÍCIES REFERENTS AL 50è ANIVERSARI:

Mig centenar de persones participen en les Jornades Esportives

Més de 900 persones gaudeixen de la Trobada d’antics alumnes

Participa a les Jornades Esportives (10 de juny).

Trobada d’antics alumnes 2017 (2 de juny).

IV Cursa Cooperativa CIDE’17 especial 50è aniversari.

IV Nit de l’Art i les Ciències, especial 50è aniversari.

Crònica de la 1a Travessa CIDE: Ruta de la pedra en sec.

El CIDE rep la Medalla d’honor i gratitud de Mallorca.

Celebram el 50è aniversari amb un pastís gegant.

L’UECOE celebra el seu Consell Rector al CIDE.

El CIDE rep el Premi COOP 2016.

El CIDE rep un reconeixement a la XVI Gala de l’Esport Balear.

El CIDE presenta el seu llibre “CIDE, 50 anys d’il·lusió”.

Festa del 50è aniversari del CIDE a l’Auditorium de Palma.

El Lip Dub del 50è aniversari del CIDE.

1a Travessa CIDE 50è aniversari: Ruta de la pedra en sec.

50è aniversari al Camí de Santiago.

UCTAIB entrega al CIDE un premi en reconeixement pel seu 50è aniversari.

El conseller d’Educació i el president de COCETA visiten el CIDE en el seu 50è aniversari.

Compartir: