A 3r de Primària practiquen les figures rítmiques en grups cooperatius

 

musica tercer

 

Els alumnes de tercer de Primària, al llarg d’aquest trimestre, han anat reforçant la pràctica de les figures rítmiques que han treballat durant el curs.

Un cop entès el valor, la durada i la percussió (és a dir, la pulsació) corresponent a les figures de negra, corxera, blanca i els seus silencis, hem pogut dur a terme una activitat cooperativa on la percussió corporal ha estat l’eix central.

Inicialment i per grups cooperatius, hagueren d’aprendre el seu ritme individual, exposar-ho en parella i posteriorment en gran grup.

 

musicatercer4

Una vegada ben picat/ percudit individualment, el gran grup va decidir quina frase rítmica voldrien dur a terme davant de tota la classe tenint en compte que podien emprar cinc parts diferents del seu cos per a poder-la picar.

Aquí cada grup va posar en marxa la seva creativitat i expressió artística. Prèviament anaven fent petites audicions davant la mestra per a corregir tempos i/o pulsacions errades.
musica tercer2
Però en acabar l’activitat foren capaços de recrear uns “body percussion” prou originals. I gaudiren molt perquè després ho intentaren reproduir en cadena rítmica però de tota la classe!

Va ser una activitat molt engrescadora i divertida per ells.

 

musicatercer3

Compartir: