Alba García, una alumna del CIDE, descobreix una gerra de finals del segle III a. de C.

IMG-20170203-WA0009

 

Una alumna del CIDE, Alba García, ha fet un gran descobriment: una gerra de finals del segle III i principis del segle II abans de Crist. La va descobrir quan, acompanyada per altres alumnes del CIDE, es va posar a excavar durant una visita al jaciment de l’illot de sa Galera, un dels més importants de l’època púnica del Mediterrani Occidental. Es tracta d’un jaciment que pertany al període pretalaiòtic i que demostra el seu caràcter funerari i cerimonial.

 

IMG-20170203-WA0010

 

Aquesta valuosa troballa té un dibuix de dos ulls que són un símbol de vigilància i protecció. Simulen els ulls dels vaixells, ja que antigament es creia que els mariners sempre sabien veure per on anaven. La gerra va aparèixer en un pou de tres metres de profunditat i es creu que va ser dipositada en aquell indret amb una simbologia religiosa. Aquesta casualitat ja s’ha convertit en una història i per això els arqueòlegs encarregats de la investigació han decidit posar-li a aquest objecte el nom de “la gerra d’Alba”.

Un mèrit que sens dubte ha generat una gran il·lusió a la nostra petita exploradora. Qui sap si en un futur continuarà dedicant-se a cercar tresors per l’illa.

 

IMG-20170203-WA0008

Compartir: