Bona resposta d’alumnes i professors a l’evacuació del CIDE per simulacre d’incendi

1

‘Atenció, per favor, s’ha produït una emergència. Procedeixin a una evacuació ordenada i en calma. Això és un simulacre’. Eren les 09.30 h del dematí quan els altaveus han alertat a tots els estudiants del CIDE de que havien de sortir de classe i anar cap al pati.

Així ha començat el simulacre anual d’evacuació, per sorpresa i amb la supervisió dels tècnics de Unipresalud, l’empresa de prevenció encarregada de la gestió de riscos laborals.

A la pràctica d’enguany s’ha simulat un incendi que començava a la segona planta de l’edifici C. Després de l’avís, han començat a sonar les alarmes en tot el col·legi. En pocs instats, una llarga filera d’alumnes sortia dels diferents edificis de l’escola en direcció als punts acordats: el pati d’infantil i les graderies dels camps de bàsquet i futbol. Mentrestant, els tècnics revisaven que l’evacuació seguís perfectament el protocol d’actuació. També s’ha preparat una llitera i un equip mèdic de primers auxilis a l’entrada de l’escola per tractar els hipotètics ferits.

2 3

 

 

 

 

 

Segons ens han contat, les classes s’han desallotjat d’una manera tranquil·la i ordenada, amb les rutines apreses per part dels membres d’equip d’emergències del col·legi, format per coordinadors, delegats i membres del departament d’orientació. Un pic que cada classe es buidava, els responsables deixaven la porta tancada i un post it penjat, per avisar de que l’aula estava buida i en ordre.

I així, en qüestió d’uns pocs minuts, els més de dos mil alumnes del CIDE han omplert els patis mentre els tècnics feien un recompte classe per classe. En total, els estudiants han empleat poc més de deu minuts en evacuar les aules i comprovar que no hi faltava ningú. Tot i així, s’han detectat alguns petits detalls que es podrien millorar, com alguna porta que ha quedat oberta o la possibilitat d’activar algunes vies d’evacuació alternatives per emprar menys temps en evacuar l’edifici principal. En tot cas, l’evacuació ha estat tot un èxit!

 

4 5

Compartir: