Celebram la IV Nit de l’Art i de les Ciències

 

   

 

El CIDE ha viscut per quart any consecutiu la Nit de l’Art i de les Ciències. Un vespre en què l’escola s’ha omplert de pares i curiosos que volien descobrir totes les activitats que tenien preparades els prop de 1000 alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de l’escola.

 

 
   

           

Només entrar al CIDE, ja es respirava ambient d’aniversari i de noces d’or amb un 50 gegant fet de sucre i ple de llepolies que els visitants anaven tastant. Seguidament, el passadís es convertia en una autèntica galeria d’art per tots els seus costats. A terra, trobaves grans mandales, alguns dels quals, fins i tot, podien pintar els pares. A les parets, exposicions artístiques amb dibuixos i fotografies. Entre aquestes trobàvem les fotografies finalistes del concurs Fotojove d’enguany, un certamen que organitza cada any l’Ajuntament de Palma. A les vitrines hi havia exposades diferents escultures de fang basades en superherois. Penjades del sostre hi havia grans i colorides escultures fetes amb globus. I per acabar, els visitants es quedaven astorats en veure una obra de videoart digna d’un dels artistes més cotitzats del planeta. Tot un desplegament d’art, que es completava amb una exposició sobre Ramon Llull a la biblioteca del centre.

 

   
   
   

Ja veis que només entrar al CIDE tot apuntava que aquesta nit estaria plena de sorpreses. I no es van fer esperar, ja que els visitants varen ser sorpresos ben prest amb diferents coreografies fetes pels alumnes al mateix passadís d’entrada, uns balls que van omplir de música i alegria els diferents racons de l’escola.

 

 

Un cop a l’exterior, el pati estava ple de gent que no es volia perdre res del que s’estava fent. Al teatre es duien a terme diferents concerts de música. El primer realitzat pels alumnes de Llenguatge i pràctica musical que interpretaven temes de “Els miserables”. I el segon, pels alumnes de 2n C d’ESO que ens van delectar amb temes com “Mama said” i “All of you”.

 

 

I a la vegada en diferents espais de l’escola els alumnes d’Arts Escèniques estaven fent petites obres de microteatre. Les trobàvem als vestidors, als laboratoris… qualsevol lloc era perfecte per gaudir d’espectacles com “Insomni d’una nit d’estiu”, “Rates” o “Codi negre”, entre d’altres… La majoria de pares es varen quedar bocabadats en veure el nivell dels nostres estudiants! I és que després de molts assajos, arribava l’hora de la veritat.

 

Però encara quedava molt per veure. A la sala de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, els alumnes dels cicles formatius mostraven les seves creacions, entre les que podies veure com havien muntat un ordinador dins de diferents objectes com una guitarra o un microones.

 

   
Al costat, a l’aula d’usos múltiples descobries les exposicions dels departaments d’Anglès, Català, Filosofia, Geografia i Història com els murals de grans obres literàries com L’Odissea, Tristán e Isolda, i detallades maquetes de mapes d’Espanya, entre d’altres.

 

Una de les sales més concorregudes va ser la de dibuix on s’ubicaven les activitats dels departaments d’Instal·lacions Elèctriques, Ciències Experimentals, Gestió Administrativa, Matemàtiques i Tecnologia. Només entrar ja es veia una bomba feta amb dos dipòsits d’aigua. Els més petits gaudien de valent intentant entendre com funciona l’electricitat amb les demostracions dels alumnes del cicle formatiu. També es divertien molt amb els diferents jocs creats pels alumnes de Tecnologia i que omplien una taula sencera amb la seva creativitat. La veritat és que a cada passa, podien aprendre una cosa nova: des de com fer un jardí vertical amb elements del nostre dia a dia com botelles de plàstic, fins a posar-se a prova al racó dels reptes matemàtics, veure com és un protozou al microscopi, o entendre el funcionament dels camps electromagnètics… Repte rere repte, i descobriment rere descobriment. La nit estava plena de sorpreses!

 

I clar, després de pensar tant i aprendre tantes coses noves, el cos necessita un descans. Què millor que aturar-se a menjar un poc és el que de ben segur molts varen pensar, ja que les taules que hi havia plenes de pastissos i de pintxos es van buidar ben ràpid. La recaptació dels dos concursos, tant de dolç com de salat, anaven destinats a finançar part del viatge d’estudis del curs 2017-2018.

 

                                

                                         
Va ser un dia intens i ple d’emocions no tan sols pels visitants, sinó també per tots aquells mestres, treballadors i alumnes que han vist com la seva feina dels darrers mesos ha vist la llum de la millor forma possible: amb una gran festa!

 

     
 
 
 
 
 
     
Compartir: