Celebram les festes de Sant Antoni i Sant Sebastià

Enguany al CIDE hem pogut gaudir de nou de les festes de Sant Antoni i Sant Sebastià com sempre en una jornada plena d’activitats diverses per a totes les etapes educatives tant dins com fora de l’escola.

L’alumnat de 3r i 4t de Primària va viure la jornada a Caubet, Bunyola, on va poder torrar a l’aire lliure i enmig de la natura, i va poder cremar el dimoni que havien creat a classe. Tot i la pluja de primera hora, el temps va aguantar i varen gaudir de valent de la sortida.

Però no seran els únics que torraran fora de l’escola. Els nins i nines de 5è i 6è també ho faran. En el seu cas, però, aniran fins a Lloret de Vistalegre el pròxim dia 27 de gener.

Dins l’escola, va haver-hi actes des de primera hora del matí. En Toni Salom, acompanyat d’un company de la seva colla de xeremiers i diversos alumnes vestits de dimonis i de Sant Antoni, varen fer una cercavila per l’escola. Varen entrar a les classes d’Infantil, això sí sense les màscares posades, on l’alumnat més jove va veure com els i les alumnes més grans s’ocultaven darrere aquesta disfressa. Després varen recórrer els diferents passadissos de l’escola, omplint de música i ball les instal·lacions del CIDE.

La música també va sonar al darrer pis de l’edifici B, on a causa de la pluja, l’alumnat de 5è i 6è de Primària va haver d’improvisar un escenari on poder picar les gloses que havien creat sobre els altres companys.

També durant el matí, l’alumnat d’ESO i postobligatòria va poder gaudir de la performance que en Sergi Baos i l’alumnat de 2n de Batxillerat d’arts escèniques va fer al teatre gran de l’escola, on va haver-hi música, art, misteri, i més d’una sorpresa.

A migdia, i després d’uns anys d’aturada, l’alumnat més gran del CIDE va poder tornar a gaudir de la tradicional torrada de les festes que es va fer al camp de vòlei. Enguany, però, també es va poder sumar a torrar l’alumnat de 5è i 6è de Primària. Hi havia opcions de menjar de tota mena, tant per als que els agrada la carn, com les verdures. La coa va ser molt llarga, però ningú es va quedar sense. Tot el que varen recaptar aquest dia va anar destinat al viatge d’estudis de 1r de Batxillerat i de 1r d’FP de GM. A més, per ambientar la festa, al pati de bàsquet hi havia ball de bot, on tothom que volia es podia sumar al grup.

Per completar els actes de secundària, l’alumnat de 1r d’ESO es va aprendre i va interpretar el tradicional ball de caparrots de Sa Pobla. Va ser tot un èxit… tant, que els seus companys de Primària i la resta de l’ESO que hi era present va demanar un bis.

A l’horabaixa, els nins i nines de 1r cicle de Primària varen baixar davant el pavelló on els esperava el seu fogueró. Tots fent una rotllana, varen glosar i varen ballar abans de llençar al foc el seu dimoni i una capsa plena de cartells amb les pors que havien escrit i que volien deixar enrere durant aquest any. 

Per la seva banda, els nins i nines d’Infantil varen baixar davant el menjador on els va visitar un personatge molt important de les festes de Sant Sebastià, el drac de na Coca. Però no va ser l’únic, ja que, posteriorment, varen fer acte de presència els dimonis Encabritats. Això sí, es varen vestir i pintar davants els menuts, perquè no tenguessin por dels dimonis i veiessin que són persones com ells els que s’oculten sota aquesta roba. Els petits van poder veure també les seves màscares i les seves forques, i qui volia va sortir a passejar amb ells. 

Per finalitzar la jornada, tant a primer cicle de Primària com a Infantil varen berenar de pa amb sobrassada. Quina bona forma d’acabar el dia! 

En definitiva, després de dos anys de restriccions, a la fi tots vàrem poder viure de nou la festa de Sant Antoni i Sant Sebastià tal com ens agrada: junts, divertint-nos, ballant, cantant i rient plegats. Visca Sant Antoni! I visca Sant Sebastià!

Compartir: