Celebram Sant Antoni i Sant Sebastià

 

Enguany hem hagut de celebrar les festes de Sant Antoni i Sant Sebastià d’una forma diferent de la que sempre estàvem acostumats. A conseqüència de la situació sanitària actual no hem pogut fer sortides, ni torrades, ni encendre els nostres foguerons. Però això no ha fet que perdem la il·lusió i les ganes de gaudir d’una festa tan arrelada i tan nostra. Cada classe amb el seu grup de convivència estable ha fet la seva celebració.

Com sempre, des de la tornada de Nadal, els professors treballen els continguts a classe. A Infantil conten contes com els d’El dimoni sense banyes o El dimoni Cucarell, els nins i nines aprenen a dibuixar a Sant Antoni i el dimoni, aprenen paraules relacionades amb la festa, entenen el que es fa aquest dia, quines cançons sonen, què es menja… alguns fins i tot han creat el seu propi fogueró dins la seva classe! A més, els més petits han tengut una visita molt especial. Na Marian, una de les mestres d’Infantil, ha vengut vestida d’es BOIO, un dels dimonis de Vilafranca de Bonany. Tots els nins i nines s’ho han passat d’allò més bé en veure-la així disfressada i han perdut també la por als dimonis.

A Primària aprofundeixen ja un poc més i aprenen a fer les seves pròpies gloses, els seus dimonis, aprenen els diferents tipus de dimonis que hi ha per tot Mallorca i van ampliant el vocabulari relacionat amb aquesta festa, entre d’altres.

Però a més, tant a Infantil com a Primària han pogut venir vestits de dimoni i fer bauxa amb els seus companys. A més han acabat el dia berenant un pa amb sobrassada boníssim. I és que hi ha coses que mai falten al CIDE en un dia com aquest.

Per la seva part, els més majors, l’alumnat d’ESO han participat en un concurs de gloses amb premi inclòs: 10 euros. N’hi ha hagut de tan bones que no s’ha seleccionat una, sinó que s’han hagut de donar fins a quatre accèssits!

Així que com veis, en aquest 2021 no ha faltat ni la música, ni els dimonis, ni la sobrassada, ni la festa! 

Visca Sant Antoni i Sant Sebastià!!!

 

 

 

Compartir: