Com podem participar a les beques Erasmus + del CIDE? (Cicles Formatius)

 

 

Martí Terrassa, coordinador del programa de Beques Erasmus + al CIDE, ha explicat als alumnes de 1r de Cicles Formatius de Grau Mitjà en què consisteixen les beques Erasmus + i com poden participar-hi.

En primer lloc, els alumnes que poden optar a una d’aquestes beques han d’estar cursant 2n curs d’un cicle formatiu. Per això és important que els alumnes coneguin bé què pot aportar-los el curs vinent. L’objectiu d’aquestes beques finançades per la Unió Europea és estudiar a diferents països, de tal forma que els alumnes facin el 50% de les pràctiques a les Illes i l’altre 50% en un altre país d’Europa. En total realitzaran unes 200 h lectives de pràctiques a l’estranger. Una oportunitat única d’introduir-se al mercat laboral internacional.

Actualment el CIDE té 4 alumnes que fan pràctiques actualment a Irlanda, Itàlia i Finlàndia: Maria del Carmen Córdoba i Neus Yllanes, alumnes de Gestió Administrativa (a Cork), Antonio Sánchez, alumne d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques (a Itàlia), i Salvador Bauzà, de Sistemes Microinformàtics i Xarxes (a Finlàndia).

Aquest programa d’intercanvi també dóna la possibilitat a alumnes d’altres països de venir a fer practiques a l’escola, com Gabrielle Dan, un alumne de Bologna que ha estat dues setmanes fent pràctiques d’informàtica al CIDE.
Aprofitar les pràctiques Erasmus+ és una bona forma d’acostar-se a la realitat europea en tots els seus àmbits. Es tracta d’una experiència professional, però també personal per als alumnes que hi participen.

 

 
Compartir: