Com salvar vides a ritme de Stayin’ Alive

Què fer si trobam una persona amb una aturada cardiorespiratòria al carrer? Un centenar d’alumnes de Cicles Formatius i de primer de Batxillerat que cursen anatomia aplicada han participat en un taller pràctic que s’ha celebrat al Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardíaca. Durant tot el dematí, els metges de SSG Balears han explicat com actuar en cas d’una emergència d’aquest tipus. La doctora Ana Cremades ha destacat la importància de “llevar-mos la por a l’hora de realitzar un massatge cardíac”. Després de tot és una tècnica molt senzilla, sobretot si es fa al ritme discotequer de la cançó Stayin’ Alive dels Bee Gees, que va ser el tema escollit pels doctors per fer entrar en ritme als alumnes que practicaven amb maniquins.

Segons els experts, les maniobres de reanimació pulmonar poden elevar les probabilitats de supervivència del pacient en un 40% després de l’aturada cardíaca. 
El dematí va acabar amb una explicació de com funcionen les ambulàncies d’emergències i de quins mitjans disposen per atendre in situ als pacients.

 

CIDERCP4 CIDERCP2

 

Compartir: