Modelant la Formació Professional

 

 

Els passats 30 i 31 de març quatre professors, Marga Riera d’Informàtica, Sebas Aragonés d’Instal·lacions elèctriques, Katy Forteza de Gestió i Toni Mir com a cap d’etapa de Formació Professional vàrem anar a València per assistir a unes jornades sobre la formació professional,         “ Modelando la F.P.”, organitzada per UCEV (Unió de Cooperatives d’Ensenyament Valencianes).

Primerament tenguérem la ponència “ Hacia un futuro diferente”, a càrrec de Jorge Arévalo. Ens va explicar com veu el futur laboral i les necessitats de les empreses en un futur, i així com hem de preparar els alumnes en els centres per poder satisfer aquestes necessitats.

A continuació els assistents, sota la direcció de Miguel Ángel Ariza ens posàrem a treballar en aquests vuit punts, seguint la tècnica “ the world coffee” : Professors competents, Empreses competents de la seva responsabilitat, Valorar tota mena d’aprenentatges, Entendre la qualificació, Aprendre sense fronteres, Orientació per favor!, Cooperació entre agents, Responsabilitat social. Aquesta tècnica consisteix a treballar en grups de 4-5 els punts anteriors durant un cert temps. Passat aquest temps, un nou grup treballa cada tema,  excepte un component, que explica al nouvinguts la feina i les conclusions que s’han duit a terme fins ara. Al final es treuen entre tots les conclusions i les accions que s’han de dur a terme.

El proper dilluns dia 10 d’abril ja tenim convocada una reunió de professors de Formació professional per explicar-los com varen anar les jornades i estudiar com aplicar-les al nostre centre.

 

 

Compartir: