Dimonis, torrada, gloses i batucada per celebrar Sant Antoni i Sant Sebastià al CIDE

1

 

El CIDE ha viscut aquest dimarts una gran jornada de celebració de Sant Antoni i Sant Sebastià amb tot un seguit d’activitats que han involucrat des dels més petits fins als més grans, passant pels mestres i professors i tot el personal del col·legi. Abans de començar les classes, alguns ja duien la feina feta de ca seva! És el cas dels nins d’Infantil, que han arribat a escola vestits de negre i vermell.

 

2 3

 

Ja ben prest, a les 9 h, els alumnes de Batxillerat i 4t d’ESO artístic, dirigits per Eva Murillo, han passat pel primer cicle de Primària a maquillar els alumnes que ho desitjassin –i que han estat molts!- Els maquilladors han aplicat amb molta cura capes de pintura vermella, negra, groga, blanca i taronja per dibuixar banyes, dents, celles i barbes segons els dissenys que ja duien fets o les peticions dels nins, que s’ho han passat d’allò més bé jugant a ser dimonis o monstres terrorífics! Mentrestant, n’Eva Murillo ha anat de classe en classe donant consells als seus estudiants, per tal d’aconseguir la màxima expressivitat als maquillatges.

4 5

A partir de les 10.30 h Àlvar Servera, amb alumnes de 3r d’ESO A, han passat per les classes del primer cicle de Primària. N’Àlvar explicava als nins què eren les gloses –cançons populars-, així com la història de Sant Antoni i Sant Sebastià i la seva importància a Mallorca. Després, els alumnes han cantat algunes gloses amb la companyia dels nins, que repetien la darrera frase de cada estrofa. I en acabar les cançons, alguns dels estudiants de Primària han intentat fer sonar la ximbomba, malgrat que no és gens fàcil!

6 7

A partir de les 13.00 h l’activitat s’ha traslladat al pati de volei, on el cap de departament de Llengües estrangeres, Andrés Alonso, s’ha encarregat des de ben prest de tenir a punt el caliu de sis torradores. A partir de les 14.15 h la festa s’ha animat amb la batucada de l’escola, un correfoc i fins i tot un ball de bot. I a partir de les 15.00 h s’han incorporat a la torrada els alumnes de primer i tercer cicle de Primària i els alumnes d’ESO.

8 9

Als més petits els esperaven Sant Antoni i els dimonis –alumnes voluntaris de Batxillerat-, que han animat la festa mentre els petits tocaven instruments casolans fets amb olles, tapes i culleres. I per acabar, els nins han cremat un dimoni i han berenat de pa amb sobrassada. Un gran dia!

10 11

Compartir: