Dos alumnes del CIDE, Alejandro Gil i Héctor Aguilar, guanyadors del Campionat Nacional de Càlcul ALOHA

 

 

Dos alumnes del CIDE, Alejandro Gil i Héctor Aguilar, han resultat guanyadors del Campionat Nacional de Càlcul ALOHA. Es tracta d’una prova que consisteix a resoldre 70 operacions aritmètiques en un màxim de 5 minuts de temps. Per aconseguir-ho només podien utilitzar el seu àbac, la calculadora més antiga que es coneix, o la seva agilitat mental.

Alejandro, amb 6 anys, va ser el més ràpid a fer el màxim nombre de càlculs aritmètics possibles dels 70 que hi ha al campionat i per això es va endur l’or. Per la seva banda, Héctor, amb 7 anys, va aconseguir la medalla de bronze. Enhorabona a tots dos!

Tots dos són alumnes d’ALOHA Mental Arithmetic, una activitat extraescolar que s’imparteix com a activitat al CIDE des de fa uns anys. Es tracta d’un programa de desenvolupament mental per a nins de 5 a 13 anys que entrena els seus “superpoders”. Alguns d’ells tan importants com l’atenció i la concentració, la creativitat, la memòria fotogràfica, l’habilitat per al càlcul…

El Campionat Nacional de Càlcul s’ha celebrat aquest mes de juny al Western Park i ha reunit a un total de 300 nins d’edats compreses entre els 5 i els 13 anys, procedents de 22 províncies espanyoles.

 

Compartir: