Dues aules de 5è de Primària visiten Sa Talaia d’Alcúdia

Aquest passat divendres dues aules de 5è de primària varen anar d’excursió a Sa Talaia d’Alcúdia. Aquesta activitat està emmarcada dins el projecte de senderisme de Primària, on l’objectiu principal és que els alumnes “aprenguin a anar d’excursió”. 

En aquest cas, els alumnes aprengueren a diferenciar diferents tipus de vegetació de la zona (pins, mata, càrrtix o garballó, entre d’altres).

També aprenguren què era una Talaia i quina era la seva utilitat. Per cert, sabeu què és i perquè servia? Doncs una talaia és una torre des d’on es pot observar el camp, la mar, etc., i donar avís del que s’hi descobreix. Sa Talaia d’Alcúdia es del segle XVI i formava part del conjunt de torres disposades en punts estratègics del litoral per vigilar la costa i transmetre els avisos de perill amb fum durant el dia i foc quan es feia fosc. Així, les notícies anaven de torre en torre fins arrivar a Palma.

L’excursió va anar molt bé i els alumnes gaudiren de molt bon temps i d’unes vistes espectaculars de tota la badia d’Alcúdia.

 

Foto6Talaia Foto5Talaia Foto4Talaia_ Foto3Talaia Foto2Talaia

 

 

Compartir: