El CIDE celebra Carnaval

Enguany, després de dos anys d’aturada, hem pogut celebrar Carnaval com ens agrada al CIDE, amb una gran festa on ha participat l’alumnat d’Infantil, Primària i ESO.

Un dels actes més esperats ha estat la rua per la barriada de Son Rapinya per part dels nins i nines d’Infantil i Primària. Les famílies s’han acostat a l’escola per veure desfilar els seus fills i filles disfressats.

Els primers a sortir han estat els més majors, els de 6è i 5è de Primària, on hem pogut veure diferents temàtiques amb disfresses relacionades amb el Mundial de Qatar, oficis de tota casta, 101 dàlmates, àngels i dimonis… Posteriorment, ha sortit el segon cicle de Primària, l’alumnat del qual ha desfilat vestit de diferents animals. I finalment han sortit els més petits de Primària, 1r i 2n, que s’han convertit en un autèntic exèrcit de minions.

En darrer lloc a sortir de l’escola, com sempre, han estat els més petits i petites del CIDE. Els infants de 6è anaven d’animals de la selva, els de 5è d’animals de la mar i els de 4t d’animals de la granja. Algunes famílies han pogut acompanyar els seus fills i filles, i han pogut fer la rua disfressats també. Ha estat un moment màgic on hem pogut compartir el Carnaval totes i tots plegats.

En acabar, la festa ha continuat al pati de Primària on han fet bauxa i han pogut desfilar davant els seus companys i companyes d’etapa. Per la seva banda, els joves de 5è i 6è de Primària s’han reunit al teatre gros per viure el certamen de xirigotes. Hem pogut escoltar cançons ben actuals, però amb la ironia i la creativitat que li ha posat cada classe. Ha estat molt divertit escoltar-los i veure’ls interpretar amb tantes ganes aquestes xirigotes.

Mentre l’alumnat de Primària cantava al teatre gros, diversos grups de Batxillerat i FP també gaudien de disfressar-se plegats i fer pinya amb alguns dels seus professors i professores. Al mateix temps, a l’altra banda de l’escola, al pavelló esportiu, es concentrava tot l’alumnat d’ESO per viure el concurs de comparses. Davant l’atenta mirada del jurat, format per la seva cap d’estudis, Puri Carrillo, i tot el departament d’orientació de secundària, han fet els seus balls i les seves performances. Hem vist de tot, des de sessions de BZRP, el judici d’Osiris, l’evolució de la història, fins a crítiques sobre la saturació que viu Mallorca a l’estiu i com tractam la nostra mar. Pensament crític i creativitat han anat plegats per poder gaudir d’un matí divertit de Carnaval a l’ESO.

Tant d’esforç havia de tenir una recompensa a l’horabaixa i l’alumnat d’ESO ha viscut el final de festa amb música al teatre gros i ha pogut gaudir de gelat per berenar, gràcies a la col·laboració de l’AFA CIDE. L’AFA també ha subvencionat el berenar de Primària que ha gaudit d’una xocolata calenta amb coca de patata.

Però no tan sols l’alumnat ha fet festa, el professorat també s’ha engrescat i ha vengut disfressat a l’escola per acompanyar als seus alumnes. I també n’han feta altres departaments com el d’oficines que ha transformat el seu espai en una cantina mariachi pròpia de Mèxic, o l’equip de cuina, que avui s’ha vestit de dàlmates per acollir els nins i nines que entraven al menjador.

Al CIDE ens alegra molt poder viure de nou una festa com aquesta, que enyoràvem, i on tothom participa activament, tant l’alumnat com el cos docent i les famílies. Gràcies a tothom per participar!

Compartir: