El CIDE, centre oficial Erasmus

Enguany el CIDE s’ha convertit en un centre oficial Erasmus. Això ha implicat una major mobilitat del nostre alumnat i professorat en pràcticament totes les nostres etapes educatives. Aquest projecte ha tengut una molt bona rebuda i són molts els que han pogut gaudir d’aquesta experiència cofinançada amb fons europeus.

13 alumnes de Formació professional han gaudit de beques Erasmus per poder fer pràctiques formatives a diferents països d’Europa. Tant el grup de gestió Administrativa com el d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques ha pogut fer-les a Sofia, Bulgària, on han hagut d’adaptar-se als seus costums, idioma i canvi de moneda. Per la seva banda, els alumnes de Sistemes Microinformàtics i xarxes, van gaudir d’aquesta experiència única i tan enriquidora a Cork, Irlanda, on van aprendre a treballar a diferents empreses d’aquesta ciutat. Encara falten per marxar dos alumnes de Gestió Administrativa que estan destinats a Oporto, Portugal.

D’altra banda 10 alumnes de 3r d’ESO també van viure per primer any una estada formativa de cinc dies a Braga, Portugal, on els van acolllir l’Agrupamento de Escolas de Real acompanyats pels seus professors Marta Baños i Joan Carles Llabrés. Durant aquesta setmana van fer diferents activitats dins i fora de l’aula emmarcades en la cura del mediambient i el reciclatge, com la plantació d’arbres, van fer treball de camp a un bosc i van visitar una finca agrícola on va poder elaborar pa de forma artesanal. Els nostres alumnes van conèixer diferents punts turístics de Braga i van descobrir una cultura diferent a la seva. Sens dubte han deixat bons amics a Portugal i esperen tornar a veure’ls ben aviat.

Enguany per primera vegada, l’alumnat de Primària participarà en un programa d’intercanvi internacional. Onze alumnes de 6è de Primària gaudiran d’una estada de vuit dies a Sofia, Bulgària. Aniran acompanyats per dues mestres del seu nivell, Noelia García i Dione Balle. La seva sortida està prevista per al 16 de maig. 

Respecte al professorat, enguany diversos professors de Formació professional han tengut la possibilitat de fer un Job Shadowing. Toni Ferragut i Sebas Aragonés van visitar la ciutat finlandesa de Turku, on van poder veure de primera mà com es fa feina a una escola especialitzada en FP.

Finalment, un altre dels nostres professors de postobligatòria, Marcel Gómez, gaudirà d’una formació internacional al mes de juny a la Universidad d’Algarve (Portugal) on durà a terme un curs de “Advanced Smart Educational Resources”.

Compartir: