El CIDE i el Medi Ambient

son-baulo_1

L’educació ambiental és un altre dels eixos sobre els quals treballam al CIDE i ho feim a través de projectes mediambientals, intentant formar persones responsables i respectuoses amb el medi ambient. És per aquest motiu que el CIDE forma part del Programa de Centres Ecoambientals que va posar en marxa la Conselleria de Medi Ambient juntament amb la d’Educació i Cultura l’any 2004 i que té com a objectiu potenciar l’educació ambiental als centres educatius.

aaamestresperundia_2

Amb l’ajuda de tot l’equip del CIDE, l’alumnat aprèn a l’escola valors que pretenen conscienciar-los sobre la cura i conservació del medi ambient. Mesures d’estalvi a casa, ser responsable amb els recursos que tenen i evitar la contaminació del planeta són només alguns dels exemples d’accions que duim a terme cada dia a l’escola. I ho aconseguim mitjançant diferents activitats com les relacionades amb el reciclatge, la reutilització, separació i reducció de residus.

Per nosaltres és tan important que aprenguin a protegir la natura com a reflexionar i plantejar-se preguntes sobre com aconseguir un món més sostenible. La base és un alumne actiu que se senti responsable amb el medi ambient tant dins com fora del centre escolar. Per això, el nostre objectiu és integrar tota la comunitat educativa en el projecte per fer d’aquest un projecte global i obert.

 

DECÀLEG MEDIAMBIENTAL:

  1. Cuidar el nostre entorn: dipositar els papers, els plàstics, les llaunes, les piles… als contenidors corresponents. Evitar l’ús de productes tòxics i aerosols, i substituir-los per altres més respectuosos amb el medi ambient.
  2. Consumir només les coses que necessitam.son-baulo_6
  3. No tudar/malbaratar l’energia: apagar els llums i els ordinadors quan no els usam. Aprofitar al màxim la llum del Sol.
  4. Estalviar aigua, cada gota és important. Recordau que sempre és preferible dutxar-se que banyar-se.
  5. Reduir el consum de paper i embolcalls de plàstic i d’alumini.
  6. Reutilitzar tot el que puguem i així reduir els fems.
  7. Cuidar sempre la natura, les seves plantes i els animals. Sempre que facem una sortida respectarem al màxim les normes de cura de l’entorn.
  8. Triar sempre l’educació, la solidaritat, el respecte i el civisme. Això ens ajudarà a estimar els altres, la natura i a nosaltres mateixos.
  9. Reciclar sempre a casa, a l’escola… i convèncer les nostres famílies i amics perquè també ho facin.
  10. Anar caminant, amb bici o amb transport públic sempre que sigui possible.

 

* EL CIDE ELIMINA ELS PLÀSTICS D’UN SOL ÚS I UTILITZARÀ BOSSES REUTILITZABLES I DE PAPER

* EL CIDE DÓNA SUPORT A LA CAMPANYA #ODSÉATE EN FAVOR DE COMPLIR L’AGENDA 2030 DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE DE LES NACIONS UNIDES

 

 

 

Compartir: