El CIDE ja forma part del Registre de petjada de carboni del Ministeri

Avui, dia 5 de març, se commemora el Dia Mundial de l’Eficiència Energètica, i per a celebrar-ho, compartim una molt bona notícia. Aquesta setmana hem rebut el vist i plau del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITECO) per entrar a formar part del Registre de petjada, compensació i projectes d’absorció de dioxide de carboni.

Aquest Registre té com a finalitat el recollir els esforços de les organitzacions espanyoles en el càlcul i la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle que generen la seva activitat. Alhora, facilita la possibilitat de compensar la totalitat o part de la seva petjada de carboni, mitjançant una sèrie de projectes forestals ubicats al territori nacional. Aquests projectes integren nombrosos beneficis ambientals i socials, entre els quals es troba l’absorció de diòxid de carboni de l’atmosfera, també coneguda com a segrest de carboni.

Quins requisits s’han de complir per formar-hi part?

El registre de la petjada de carboni del MITECO i el seu compromís de reducció es regeixen pels següents criteris bàsics:

  • El tipus de petjada de carboni a inscriure correspon a la petjada de carboni de l’organització.
  • L’abast mínim necessari per a la inscripció correspon a les emissions de gasos d’efecte hivernacle de l’àmbit 1 i 2. En tot cas, es recomana calcular les emissions de l’àmbit 3; aquestes també poden ser inscrites.
  • Totes les emissions corresponents a l’àmbit 3 i les de l’àmbit 1 i 2 en el cas d’entitats no PIMES o PIMES que tenguin emissions de procés han de ser verificades per un tercer independent.
  • L’organització/empresa ha de tenir un pla de reducció de la petjada de carboni.

A més, per a rebre el vist i plau del MITECO per a la inscripció, s’ha d’acreditar el següent:

  • La reducció per a un any determinat implica el registre de la petjada d’aquell any i de les tres anteriors.
  • Les emissions s’analitzen en relació a una ràtio, resultat de dividir les emissions entre l’índex d’activitat definit per l’organització.
  • La mitjana dels tres últims anys d’aquesta ràtio ha de ser inferior a la mitjana dels tres anys anteriors.

El CIDE ja forma part del Registre, i seguim treballant en sostenibilitat

Amb data d’inscripció del passat 27 de febrer, el CIDE ha estat inscrit al Registre, ja que compleix amb tots els requisits i acreditacions necessàries. Per aquest motiu hem aconseguit el certificat de petjada de carboni de l’any 2021 que ens acredita, i que volem compartir amb vosaltres.

Compartir: