El CIDE participa a la III Jornada de Promoció i Educació per a la Salut a les escoles de Balears

 

La metgessa i professora del CIDE, Lourdes Julbe, ha participat en la III Jornada de Promoció i Educació per a la Salut en els centres educatius de les Illes Balears. Un acte que ha organitzat la Conselleria d’Educació i Universitat conjuntament amb la Conselleria de Salut, i en el qual han participat 150 professionals de salut i/o educació de Mallorca, 25 d’Eivissa i uns 15 de Menorca.

Julbe ha presentat durant les jornades el circuit CIDESaludable, el primer circuit amb zones d’exercicis que es fa a l’interior d’una escola a les Illes Balears. En total compta amb 540 metres senyalitzats amb 3 zones d’exercicis específics. A cada una d’elles els exercicis són diferents i s’han dissenyat aprofitant part del mobiliari escolar com escales, bancs, parets, etc. A més, durant la jornada es va penjar el pòster informatiu del projecte CIDESaludable, amb el qual tothom va poder conèixer els detalls i l’origen del nostre projecte.

Durant l’acte s’han explicat fins a sis experiències de diferents centres educatius i s’han presentat 21 pòsters de reptes educatius. Ha estat una jornada molt participativa en què també s’ha treballat en grups al voltant d’una estratègia d’Oriol Ripoll per als centres educatius (“Innovar per a la participació”), en la qual s’explicava com es poden dissenyar experiències INNOVADORES d’aprenentatge/projectes per promocionar la salut, com es pot fer PERQUÈ els alumnes i docents hi PARTICIPIN, per quin PROPÒSIT volem que hi participin, i AMB QUINES EINES, i COM ho podem aconseguir.

Actualment hi ha 14 centres escolars que ja són CEPS (Centres Promotors de la Salut) i aquest any s’hi han afegit 14 centres més. La nostra escola, el CIDE, s’afegirà a aquests CEPS durant el pròxim curs 2019/20.

Les jornades han estat clausurades pel Dr. Juli Fuster, que ha confirmat que el millor lloc per a aprendre hàbits saludables és l’escola amb l’ajuda dels docents i els professionals de la salut. I nosaltres prenem nota i milloram cada dia per a aconseguir inculcar aquests hàbits als nostres alumnes.

 

 

Compartir: