El CIDE participa a la Lliga de debat de batxillerat

 

Lliga debat castellà

 

El CIDE ha participat a la Lliga de debat que organitza l’empresa Claveconsulting, en què participen alumnes de 1r i 2n de Batxillerat. L’objectiu d’aquesta lliga és fomentar el desenvolupament del pensament crític dels estudiants i potenciar les seves habilitats d’oratòria i comunicació mitjançant el debat.

El CIDE ha estat seleccionat com un dels 16 centres finalistes i, per tant, ha pogut participar a la fase de grups, la primera, amb el tema que va presentar: “Hauria d’obligar el Govern a vacunar tots els infants?”. Els alumnes varen haver de preparar tant una postura a favor com una contra, ja que fins al dia del debat, no es decideix què defensa cada equip.

El passat 15 de desembre es va realitzar el primer debat al CIDE, en el qual a més de participar la nostra escola, ho feren els alumnes de l’IES Alcúdia. En aquesta cita, finalment els alumnes del CIDE varen haver de defensar la postura en contra que el Govern obligui a vacunar els infants. Per als alumnes va ser una experiència molt enriquidora, perquè no tan sols aprenen a pensar, també descobreixen que pensar diferent no és incompatible amb la companyonia i el respecte mutu.

Al final del debat, el jutge va anar parlant amb cada alumne i va destacar quins eren els seus punts forts i dèbils. Un debat que ha anat molt bé per als alumnes del CIDE que s’han proclamat guanyadors amb 77 punts!

La pròxima trobada serà a finals de gener al col·legi Àgora Portals i el debat versarà sobre si és adequada o no la monarquia en el segle XXI. I la darrera de la primera fase serà a finals de febrer contra l’escola Sant Antoni Abat.

L’escola que guanyi després dels tres debats, passarà a les semifinals que es duran a terme el 17 de març a la Universitat de les Illes Balears.

 

Lliga debat castellà

Compartir: