El CIDE participa al IV Simposi d’Aprenentatge Cooperatiu

El CIDE ha participat en el IV Simposi d’aprenentatge cooperatiu: Ensenyar a aprendre en equip que s’ha celebrat els dies 7 i 8 d’octubre al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. Un acte que ha congregat 300 docents de tot l’Estat i d’Andorra, dels quals 100 són de Balears.

Dos mestres del CIDE han explicat la seva experiència en els “Debats per a avançar” realitzats el dissabte i en les “Comunicacions” fetes el diumenge. Aquest simposi que va inaugurar el conseller d’Educació i Universitat, Martí March, s’ha centrat en l’aprenentatge cooperatiu. L’AP consisteix en l’ús didàctic d’equips reduïts d’alumnes per aprofitar al màxim la interacció entre ells amb la finalitat de maximitzar l’aprenentatge de tots. Els membres d’un equip d’aprenentatge cooperatiu tenen una doble responsabilitat: aprendre el que el professorat els ensenya i contribuir a fer que ho aprenguin també els seus companys. D’aquesta manera, aprendre a treballar en equip es converteix en un contingut escolar més.

Des del CIDE mantenim el nostre compromís amb la innovació pedagògica i amb el treball cooperatiu com una forma d’aprenentatge imprescindible en el dia a dia de la nostra escola. Perquè només quan hi ha emoció, hi ha un aprenentatge real.

Compartir: