El CIDE participa en la Diada d’Escacs Intercooperativa

 

El CIDE participa en la Diada d’Escacs Intercooperativa que s’ha celebrat al Parc de les Estacions de Palma. A l’acte han participat en total més de 400 alumnes de diferents cooperatives d’ensenyament com Aula Balear, Gorg Blau, Manjón, Es Liceu o Mata de Jonc, entre d’altres.

La nostra escola anava identificada amb gorres de color blanc i a cada torn els nostres alumnes s’havien de batre amb una escola diferent. En total hi ha hagut 8 àrbitres controlant la diada, dos d’ells a cada taula on en total s’hi han ubicat 50 taulers d’escacs. Les partides han durat 5 minuts màxim per jugador, un temps que s’ha controlat amb rellotges especialitzats.

 

Un dels objectius de l’activitat no era competir o guanyar, sinó aprendre que s’ha de respectar l’adversari. Per això era obligat que a l’inici i al final de cada partida els alumnes havien de saludar el seu company de partida, i després recompondre el tauler perquè la següent parella que vengués el pogués emprar sense problemes. L’objectiu d’aquesta activitat és que sigui una jornada lúdica, en la qual totes les escoles s’enduen els mateixos premis i la satisfacció de participar i passar una bona estona.

Amb activitats com aquesta, que ha organitzat la sectorial d’ensenyament d’UCTAIB, es pretén promoure els escacs com a esport per a tota la vida. Els escacs són una eina pedagògica que treballa valors com la tolerància, el respecte, la imaginació, la concentració, la memòria, la capacitat de prendre decisions… Així que no ho dubtis i ensenya el teu fill a jugar a escacs!

 

     
   
Compartir: