El CIDE posa en marxa el projecte Chromebooks a 1r d’ESO (2019)

 

El CIDE ha començat enguany el Projecte Chromebooks a partir del qual tots els alumnes de 1r d’ESO tendran un chromebook per persona que servirà per substituir els llibres de text i les fitxes que utilitzaven fins ara. Aquest aparell, que va identificat i s’ha de dur a casa diàriament, s’empra amb el wifi de l’escola i es connecta amb el navegador Google Chrome (poden treballar amb Gmail, Drive, Classroom i altres aplicacions que el professorat consideri adients).

Els chromebooks són una eina d’aprenentatge que ha augmentat la motivació i la participació dels alumnes a classe, ja que ajuda en les feines d’equip, d’investigació i recerca, així com millora la comunicació entre els alumnes i els professors. A més potencia, entre d’altres, l’adquisició de la competència d’aprendre a aprendre, així com la competència digital.

A més, els alumnes han de fer un ús responsable i per això existeix una normativa al respecte que han conegut de primera mà abans de començar a utilitzar-lo. Abans de començar a utilitzar-los, han debatut per classes sobre quins usos són els més adequats i quins no. Tenir un chromebook no és només una eina d’ús educatiu, sinó que també potencia la responsabilitat dels alumnes, que se’n fan càrrec durant tot el dia, han de controlar que ningú conegui les seves claus, que quedi ben guardat durant les hores d’extraescolars, fer un ús correcte d’internet, xarxes socials, etc.

En definitiva, el projecte chromebooks vol millorar l’autonomia dels alumnes, millorar la comunicació i ser una eina de millora del seu aprenentatge.

 

Compartir: