El CIDE presenta el Circuit CIDESaludable

 

El CIDE ha presentat el Circuit CIDESaludable, el primer circuit amb zones d’exercicis que es fa a l’interior d’una escola a les Illes Balears. En total compta amb 540 metres senyalitzats amb 3 zones d’exercicis específics. La primera és groga i va des de les escales de bàsquet fins a les grades de futbol. La segona és vermella i va des de les grades de futbol fins al camp de futbet. I la tercera és blava i va des del camp de futbet fins al pavelló esportiu. A cada una d’elles els exercicis són diferents i s’han dissenyat aprofitant part del mobiliari escolar com escales, bancs, parets, etc. El recorregut també inclou dos punts d’aigua per garantir la hidratació mentre es fa exercici. A més, al punt de sortida, a la porta del pavelló esportiu, hi ha detallats tots els consells i recomanacions a tenir en compte abans de realitzar el circuit com: dur roba i calçat còmodes, escalfar i estirar abans de començar, hidratar-se bé, seleccionar el nostre propi ritme, etc.

Amb aquest recorregut els alumnes del CIDE podran millorar la seva vida activa, d’oci, combatre el sedentarisme i l’obesitat, a la vegada que estan en contacte amb l’exterior. El circuit també té l’objectiu d’ajudar a gestionar les emocions i de ser una eina per combatre situacions d’ansietat, tristesa, estrès, nervis, irritabilitat, molt habitual entre els alumnes d’avui en dia. A més, es convertirà en una eina de treball per ajudar a gestionar les emocions per als alumnes amb Necessitats Específiques de Suport Educatiu. També està pensada una segona fase del projecte que crearà un conte perquè els alumnes d’Educació Infantil també puguin gaudir d’aquest recorregut a l’aire lliure. És per tot això que aquest projecte formarà part del programa d’Educació Emocional de l’escola, ja que tenim clar que un alumne feliç i sa té un millor rendiment acadèmic i un major benestar personal. Però els beneficiaris d’aquest recorregut no són tan sols els nostres alumnes, sinó també tota la comunitat educativa de l’escola (pares, treballadors, socis, veïns…).

Segons ha explicat Lourdes Julbe, metgessa del CIDE i coordinadora i impulsora del projecte juntament amb Antònia Bosch, Cap del Departament d’Educació Física, és un projecte inspirat en la ruta saludable que varen fer al PAC de Son Serra-La Vileta, on totes dues varen participar, i en la ruta esportiva que varen crear a la Universitat de les Illes Balears. Arran d’aquí, es va començar a gestar la idea de fer aquest circuit de la mà d’un grup d’alumnes d’Anatomia Aplicada de l’escola. Alguns d’ells varen dissenyar el que després es convertiria en el recorregut definitiu del circuit, i un altre grup va ser l’encarregat de pensar com podria ser el díptic, el vídeo promocional i l’emblema. Una de les alumnes, Núria Gallego, va pensar en un lema que engloba molt bé tot el que implica aquest projecte: “La vida és un camí, cada passa, un segon més: camina, mou-te, respira…”.

Malena Riudavets, presidenta del CIDE, també ha afegit que aquest projecte enllaça molt bé amb els cinc pilars de l’ideari de l’escola: felicitat, comunitat, persona, innovació i coherència. “La felicitat resideix a la salut”, ha afirmat i per això ha destacat que la salut física i emocional dels alumnes del CIDE és una de les prioritats de la línia pedagògica del centre. També ha recordat que el CIDE sempre ha estat un referent en el món de l’esport i de la innovació des dels seus inicis quan un grup de professors varen decidir crear fa 50 anys una escola als afores de Palma per poder estar en contacte directe amb la natura. Ara, continua al capdavant de la innovació educativa amb un circuit que serveix per a la gestió emocional, física, moral (ja que és un repte personal) i sociocultural dels nostres alumnes (ja que facilita les relacions interpersonals).

A l’acte també han participat la regidora de Sanitat i Consum de l’Ajuntament de Palma, Antònia Martín, que ha estat l’encarregada de donar la benvinguda a l’acte, i Patrícia Gómez, Consellera de Salut del Govern de les Illes Balears, que ha estat l’encarregada de fer la cloenda de l’acte. La consellera ha destacat el caràcter pioner del CIDE quant a potenciar un estil de vida saludable entre els seus alumnes i la seva voluntat i importància de formar els joves des de ben petits.

Després de la presentació, els assistents han fet el recorregut pel CIRCUIT CIDESaludable acompanyats dels alumnes que varen participar en el projecte i que han estat els encarregats de fer la demostració dels exercicis que hi ha a cada estació del circuit.

En acabar el recorregut, s’ha fet una demostració de batuts saludables a càrrec de la presentadora de televisió i naturòpata Virginia Quetglas i s’ha ofert un berenar saludable a tots els assistents a la cafeteria del pavelló esportiu.

 

     

                                                                                                                                                               

                                      

Compartir: