Els alumnes d’altes capacitats exposen la feina realitzada durant tot el curs

aaaaltescapacitats_1

Fa uns dies vàrem tenir el privilegi d’assistir a unes classes impartides per uns professors ben especials. Es tracta dels alumnes d’altes capacitats, que durant aquest curs 205/2016 han participat al programa d’ampliació curricular desenvolupant diferents projectes. Cada setmana, durant dues hores, sortien de les seves aules per treballar en unes idees que han sorgit del seu interès i motivació personals. Els alumnes han vinculat els projectes a diferents assignatures, ja que era un treball interdisciplinari, en el qual, a part d’aprendre sobre la temàtica treballada, anaven treballant diferents habilitats de pensament que els seran útils en el seu futur acadèmic i professional.

aaaaltescapacitats_3 aaaaltescapacitats_5

Núria Gallego i Sergio Expósito varen centrar el seu projecte en els trastorns mentals,  investigant  aquells que tenen el seu  origen a la infància i l’adolescència (definició, causa, simptomatologia..), per centrar-se en l’epilèpsia i la síndrome de Tourette, aprofundint en el seu origen i fent una simulació d’un estudi psicològic. També varen passar enquestes a diferents nivells d’ESO per fer una avaluació estadística sobre els indicis que trobam a l’escola sobre aquesta síndrome.

aaaaltescapacitats_6 aaaaltescapacitats_4

Per la seva banda, Álvaro Pimentel, Jaume Triay i Javier Angosto varen basar el seu projecte en la construcció d’una central hidràulica amb l’objectiu de generar energia. Aquests alumnes varen centrar gran part del seu estudi en el mecanisme anomenat ‘cargol d’Arquímedes’, estudiant el seu creador i utilitzant aquest invent per pujar l’aigua dins la central. Per poder crear la central hidràulica varen haver d’aprendre el funcionament real d’una central, cercar materials quotidians del seu entorn per construir-la i demostrar, d’aquesta manera, les seves teories inicials.

 

Fa uns dies varen exposar els seus projectes a l’aula de dibuix davant dels seus companys i professors de les diferents matèries. Enhorabona per la feina realitzada!

Compartir: