Els alumnes d’Anatomia Aplicada i Biologia (1r Batxillerat) visiten un laboratori farmacèutic

 

 

27 alumnes d’Anatomia Aplicada i Biologia de 1r de Batxillerat han visitat el laboratori farmacèutic LABO’LIFE, ubicat a Consell. Es tracta d’una empresa que produeix medicaments de micro immunoteràpia d’alta qualitat. La micro immunoteràpia té dos objectius: modular el sistema immunitari utilitzant reguladors immunològics i contrarestar les causes de les malalties gràcies a la funció que fan els àcids nucleics específics.

Durant la visita han passat als alumnes un vídeo explicatiu del laboratori i després han visitat la part de producció i la d’investigació i desenvolupament (I+D). A I+D una de les seves línies és a partir d’un banc de cèl·lules, utilitzen tècniques d’ADN recombinant i produeixen citoquines, després fan un cultiu de la cèl·lula, extreuen la citoquina i la purifiquen, és a dir, la separen de la resta de proteïnes produïdes per la bactèria, entre altres activitats.

En el departament de producció, que és l’encarregat de fabricar els medicaments de micro immunoteràpia, els arriben les matèries primeres i el material de condicionament (càpsules, fulletons, excipients, substàncies actives…). Primer passen un control d’anàlisi i qualitat. Després es prepara la solució de substàncies actives amb la qual s’impregnaran els glòbuls. Posteriorment els glòbuls impregnats s’introdueixen en càpsules. Tot aquest procés té lloc dins la sala blanca, que té un ambient controlat, dissenyat per a minimitzar el risc de contaminació. Finalment s’introdueixen en blísters i en capses.

En acabar la visita van repartir als alumnes un obsequi i es va fer una foto de record a l’entrada.

 

Compartir: