Els alumnes de 5è de Primària fan de ‘mestres’ per un dia

aaamestresperundia_2

Els alumnes de 5è de Primària han fet de ‘mestres’ amb els alumnes de 2n per tal d’introduir-los dins el món de les plantes. Tot i que alguns estaven una mica nerviosos abans de començar, han aconseguit transmetre molt bé tot el que ells han après: des de les parts d’una planta fins a la reproducció que necessita una planta per viure.

aaamestresperundia_1 aaamestresperundia_5

Tota aquesta informació l’han treta a partir de dos experiments que feren els alumnes de 5è. Aquets experiments consistien a sembrar una llavor (llentia, rave, ciuró…) dins una funda de CD transparent i així poder veure com es va desenvolupant, tant la tija i les fulles com les rels. D’altra banda, varen sembrar tres cossiols ben iguals: a un el cuidaven molt, li xerraven, el mimaven, a un altre només li deien bon dia, i a un darrer no li feien gens de cas. L’objectiu era veure com els estímuls externs afecten al creixement de les plantes.

aaamestresperundia_6 aaamestresperundia_7

Una de les activitats més exitoses va ser la mostra d’unes plantes carnívores, que als més petits els va agradar molt! Els alumnes de 2n quedaren encantats amb les explicacions, i fins i tot un grup va fer una carta d’agraïment per als alumnes de 5è!

aaamestresperundia_3 aaamestresperundia_4

Compartir: