Els alumnes de 5è d’Infantil aprenen a respectar-se i posar-se d’acord amb tècniques cooperatives

 

Els grups de 5è d’Educació Infantil del CIDE han reprès les activitats de treball cooperatiu en les quals els infants es van iniciar el curs passat. Per recordar la importància del treball cooperatiu han contat els contes “A què fa gust la Lluna?’” i “Els pingüins” que tracten sobre la importància del respecte, l’ajuda, l’escolta, la cooperació i el posar-se d’acord entre tots.

 

TC_EI_5è_contes

 

Escoltar i posar-se d’acord és una cosa que al grup de 5èD encara els costa i ara encara més, enguany que han passat de ser parelles cooperatives a equips cooperatius de quatre membres.

Una de les primeres activitats que han fet en grups ha estat representar una escena del conte “Els pingüins” emprant la tècnica cooperativa del “foli giratori”.

 

TC_EI_5è_contes 1  TC_EI_5è_contes 3

 

Amb aquesta activitat han hagut de posar-se d’acord en qui comença, què dibuixa cada un… També s’han hagut de passar el paper d’un en un incloent les seves aportacions, han après a esperar el seu torn i han percebut les diferències entre les diferents maneres de fer a la classe.

Ha estat una activitat senzilla però plena d’aprenentatges!

 

TC_EI_5è_contes 2

Compartir: