Els alumnes de 6è de Primària visiten la fàbrica de vidre bufat de Lafiore

 

visitalafiore_6

Els alumnes de 6è de Primària han fet una sortida a Lafiore, una fàbrica que treballa artesanalment el vidre utilitzant el sistema tradicional del vidre bufat. Segons ens expliquen els professors, va ser una visita tècnica molt profitosa, ja que a l’assignatura de Ciències Naturals han treballat els mateixos materials que varen poder veure de primera mà a la fàbrica.

visitalafiore_3 visitalafiore_5

Ens han contat que a la fàbrica es mesclen els ingredients (arena, cendra de sosa, pedra calcària i vidre reciclat) i s’aboquen en un forn molt potent. Quan està a 1500ºC, la mescla es fa líquida, el vidre surt del forn i es talla en trossos segons la grandària necessària per a fer una setrillera, que era l’objecte que els artesans de Lafiore varen elaborar per mostrar després als alumnes.

visitalafiore_1 visitalafiore_2

Aquesta tècnica és molt antiga! De fet, va ser un vidrier nord-americà anomenat Michael J. Owens que, l’any 1903, va inventar una màquina que injectava aire dins del vidre fos. Des de llavors, la tècnica i el procés han evolucionat i a les fàbriques més grans es treballa de manera mecànica i està controlat per ordinadors. A Lafiore, però, el procés està controlat per homes, que fan de cada peça un objecte artesanal, únic i diferent de la resta.

Compartir: