Els alumnes d’Erasmus + del CIDE a l’estranger ens mostren les empreses on fan pràctiques

Erasmus+insitu_1

Aquests dies hem visitat a alguns dels sis alumnes del CIDE que fan pràctiques a Anglaterra, Itàlia i Alemanya becats pel programa europeu Erasmus + per conèixer com són les empreses on fan pràctiques. I hem de dir que les sensacions han estat molt positives. Recordam que un d’ells va partir abans que els altres per fer pràctiques d’Informàtica a South Cheshire, Anglaterra, mentre que un altre resideix a la ciutat alemanya de Lübeck, on fa pràctiques a l’empresa Birgroup, dedicada a serveis industrials de neteja. Els altres quatre alumnes del CIDE estan repartits entre diverses empreses de la ciutat italiana de Vicenza, Itàlia. N’hi ha dos que fan pràctiques de gestió administrativa en un estudi d’arquitectura i en una escola d’idiomes, mentre que els altres dos, que estudien informàtica, s’han repartit entre una tenda d’Apple i una oficina de gestió informàtica.

Erasmus+insitu_2 Erasmus+insitu_3

Després d’entrevistar-nos amb ells, els estudiants destaquen el bon ambient i el tracte amigable per part dels empresaris, tot i que també ens han confessat que és tot un repte treballar en anglès, italià o alemany. Després de la jornada laboral, que oscil·la entre les 6 i 8 hores, els estudiants aprofiten per conèixer una mica més la seva ciutat, conviure amb les famílies locals per les quals estan acollits o, en el cas d’Itàlia, reunir-se per comentar el seu dia a dia i conèixer una mica més Vicenza, una ciutat medieval que té molt per descobrir. I quan arriba el cap de setmana, és el moment d’aprofitar per viatjar. Fins i tot, alguns d’ells es varen traslladar fa unes setmanes a Milan per viure l’ambient de la final de la Champions!

Erasmus+insitu_4 Erasmus+insitu_5

També hem de destacar que fa alguns dies, dos professors de l’institut alemany BS Euting varen visitar el CIDE per consolidar les relacions amb l’escola i ampliar els convenis d’intercanvi d’alumnes en un futur. L’institut BS Euting és un centre molt reconegut en Formació Professional i compta amb uns 3.000 alumnes.

Recordam que, en total, els estudiants becats del CIDE han de fer a les seves destinacions europees 200 hores de les 400 totals que suposen les seves pràctiques de les beques Erasmus +, finançades amb fons de la Unió Europea. Els alumnes tornaran a Mallorca el proper 25 de juny, després d’haver gaudit d’una experiència inoblidable.

Compartir: