Els alumnes d’Erasmus + del CIDE tornen a Mallorca

 

aaaerasmus1.1

Els alumnes del CIDE becats amb Erasmus+ han tornat ja dels seus destins. Fa poc ens vàrem reunir amb alguns d’ells, concretament els estudiants que acabaven de tornar de la ciutat italiana de Vicenza. Aquests dies els estudiants estan molt ocupats organitzant i documentant les seves despeses, targetes de transport, tiquets i papers de tot tipus que han de presentar com a justificants. I entre document i document, a alguns d’ells se’ls escapa alguna paraula en italià o qualque record d’aquesta vivència tan interessant.

‘Ens hauríem quedat una mica més, tot i que ja enyoràvem Mallorca’, ens conta na Sabrina, que ha fet pràctiques a Interlingua Formazione, una acadèmia de llengües on feia recerques de centres educatius espanyols per fer intercanvis, treballava amb bases de dades i fins i tot ha fet classes de castellà.

aaaerasmus2.1

Antoni, que ha fet feina en una tenda d’assistència d’Apple reparant imacs, fent canvis de bateries o instal·lació de software, destaca que l’aprenentatge era al principi un poc difícil per desconeixement de l’idioma, tot i que aquest obstacle es va resoldre molt ràpidament gràcies a les classes de formació presencial en italià i al dia a dia.

Els alumnes destaquen la gran experiència que ha suposat viure a Itàlia i descobrir la seva cultura, com el fet de dinar i sopar més prest, o la manera de conduir dels italians: ‘has de creuar el carrer sense por i pensar que s’aturaran, t’has de fixar com ho fan els italians’, ens comenten amb un somriure. Els caps de setmana han tengut temps per fer turisme i han conegut Venècia, Verona, Milan o el llac de Garda.

Felipe, que ha treballat en una tenda d’informàtica fent inventaris, reparant equipaments o completant dades, o Domingo, que ha fet tasques de comptabilitat, digitalització i escaneig en una associació d’arquitectes, estan encantats amb l’experiència. Alguns ja es plantegen la possibilitat de tornar a l’estranger i recorden les amistats fetes amb altres estudiants d’Erasmus+ de la resta d’Espanya amb qui han compartit moltes hores: estudiants d’Andalusia, Canàries o Bilbao.

Compartir: