En què consisteixen les beques Erasmus + per fer pràctiques a l’estranger (2n de Cicles Formatius)

 

Gaudir d’una beca Erasmus a un país europeu és tota una experiència. I si, a més, és per fer pràctiques a un país estranger, més. És per això que alguns dels alumnes que varen viure aquesta experiència l’any passat, han volgut compartir-la amb els companys que enguany tenen la possibilitat de provar sort i sortir a fora de les nostres fronteres amb aquest repte.

En Marc Salom, alumne del Cicle Formatiu d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques, i en Miquel Frau, alumne del Cicle Formatiu de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, varen ser els encarregats de fer-ho amb els alumnes de 2n de Cicles Formatius de Gestió Administrativa i Formació Professional Bàsica. En Marc va fer feina a Forli, Itàlia, i en Miquel a Turku, Finlàndia. En total varen estar 5 setmanes en els seus respectius països i varen fer 200 hores de pràctiques en empreses. Junts varen contar tota mena d’anècdotes, curiositats culturals que es varen trobar als seus respectius països d’acollida, com era el seu dia a dia, els seus reptes en l’àmbit laboral i també en l’àmbit personal…, ja que per a la majoria, aquesta és la primera vegada que viuen sols, allunyats de la seva família i les seves comoditats habituals. L’experiència es transforma així en una experiència laboral, vital, i de maduresa i evolució personal.

Per altra banda, Martí Terrassa, coordinador de les beques Erasmus al CIDE, també va ajudar els alumnes a resoldre els possibles dubtes que tenguessin i va detallar totes les característiques de l’actual convocatòria, un projecte que està subvencionat dins el marc d’Erasmus +, amb una ajuda econòmica que cobreix tota la seva estada a l’estranger.

 

Compartir: