Feim tallers sobre jocs digitals (2n d’ESO) i sobre habilitats per mantenir l’atenció (3r d’ESO)


Avui en dia, els alumnes ja són natius digitals i per tant estan avesats també a ser alumnes “multitask” (multitasca), és a dir, persones capaces de fer diverses tasques a la vegada. Es tracta d’un fet que ha augmentat en la societat arran de l’aparició d’internet i del gran flux d’informació que ens arriba i també des de la creació de mòbils amb accés a la xarxa. Això fa que els joves quan hagin d’estudiar tenguin dificultats per concentrar-se en una feina.

Per aquest motiu, el CIDE ha realitzat un taller d’habilitats per mantenir l’atenció entre els alumnes de 3r d’ESO. L’encarregada de realitzar-lo ha estat la psicopedagoga i experta en internet Ajo Monzó, que els ha donat eines per millorar la seva capacitat d’atenció durant els estudis i també durant la seva vida diària.

N’Ajo també ha estat l’encarregada del taller sobre jocs digitals que s’ha realitzat aquest trimestre als alumnes de 2n d’ESO. En aquestes edats és habitual que els joves, sobretot els homes, dediquin moltes hores a gaudir dels jocs online i de les videoconsoles. Per això és important que tenguin la informació i les eines necessàries per prevenir problemes derivats del seu mal ús. Al taller se’ls expliquen entre d’altres com protegir la seva intimitat online, quins perills poden trobar quan juguen (no tan sols físics si passen moltes hores, sinó també socials, etc.) i també els aspectes positius d’aquests jocs.

 

   
Compartir: