Joan Valent crea l’himne del CIDE i ens visita per fer una masterclass

 

El compositor mallorquí i guanyador d’un Goya a la millor música original, Joan Valent, ha creat l’himne del CIDE i ha realitzat una masterclass per als alumnes de Llenguatge i pràctica musical de 1r de Batxillerat.

Joan Valent ha arribat al CIDE acompanyat de la seva dona, els seus fills i la seva mare, Margalida Capellà, que va ser mestra d’Infantil de la nostra escola. El seu pare, Joan Valent, també va fer feina al CIDE i el mateix Joan Valent fill va ser alumne des dels 4 fins als 17 anys. És per aquest vincle tan especial que el compositor té amb el nostre col·legi que se li va encarregar a ell fer l’himne del centre. El músic ha afirmat que per a ell “és un honor fer aquest himne acadèmic” i ha donat les gràcies a l’escola per haver pensat en ell.

Durant la seva visita, Valent s’ha fet una fotografia amb el mural que va fer la seva mare quan era mestra i que encara es conserva al hall de l’escola. Durant el recorregut pel centre, el músic ha quedat molt sorprès amb els canvis que hi ha hagut al col·legi al llarg dels anys i ha recordat com va ser la seva infantesa en una escola enmig de la natura, sense barreres, on va aprendre tres valors imprescindibles per a ell: la perseverança, la curiositat i la constància. Segons el compositor mallorquí, la perseverança forma part de l’instint, la curiositat és la que et du a aprendre coses i a obrir portes que no sabies que es poguessin obrir i la constància és la que et manté en el temps. Per a ell: “el talent és només un 10% d’una obra, si no tens la resta, si no ho treballes, el talent mor. Per això és imprescindible la ciència, fer molta feina i que hi hagi molta dedicació.” Tots aquests valors són els que ha intentat transmetre en la seva cançó.

L’himne del CIDE està compost per cor, piano i percussió i s’ha realitzat amb motiu del 10è aniversari de MUSICOOP, que se celebrarà l’any 2019 enregistrant un CD i realitzant un concert en el qual participaran diferents escoles cooperatives de l’illa. Alguns dels versos que hi podem trobar són els següents:

 

 

Despertar al llum que ens dóna el coneixement

a la lliçó que ens farà lliures demà

Despertar a la vida.

Descobrir tots els misteris que ens caben a la mà

les matemàtiques i l’ésser humà

Descobrir la vida.

Allunyar de mi la por

cercar darrere el verb

un aventura.

 

Durant la masterclass els alumnes han tengut l’oportunitat de demanar-li per la seva trajectòria musical, pels seus inicis, la seva vida a Los Àngeles, per la seva experiència dins el món del cinema, i pels seus projectes actuals. “Ara estic preparant un disc de música simfònica amb Ainhoa Arteta”, ens ha avançat Joan Valent, que també ha comentat que s’estima més fer música simfònica que música per a cinema.

Després de la xerrada, els alumnes han interpretat l’himne, que tot just acaben de començar a assajar amb el seu professor de música, Àlvar Servera. L’objectiu és començar a treballar la cançó a partir de setembre de 2018 amb alumnes de les diferents etapes per formar un cor definitiu i presentar la cançó al concert que es durà a terme l’any 2019.

Joan Valent és un rellevant compositor mallorquí i ha fet feina amb artistes tan coneguts com David Byrne, Montserrat Caballé, Joan Manel Serrat, Bunbury i Maria del Mar Bonet, entre d’altres. També va posar música al film d’Àlex de la Iglesia “Las brujas de Zugarramurdi”, amb la qual va guanyar el Goya a la millor música original a la 28a edició d’aquests guardons. La seva trajectòria també ha estat reconeguda per la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears amb el guardó d’Artista de l’any el 2011.

 

   

 

 

Compartir: