La unitat mòbil de Televes visita el CIDE perquè els alumnes de FP coneguin com funciona la fibra òptica

TELEVES_1

Com es realitzen les connexions de fibra òptica? Com s’ha de manipular la fibra, com es talla i es fusiona? Els alumnes del segon curs de FP d’Instal·lacions elèctriques i automàtiques han pogut assistir a una lliçó pràctica molt profitosa. I és que la unitat mòbil de Televes, que només ve a Mallorca un pic cada quatre anys, va visitar el CIDE. Els tècnics de Televes, vinguts especialment des de Galícia, varen impartir una lliçó magistral sobre les normes ICT1 i ICT2 de reglament d’infraestructures comunes de telecomunicacions.

TELEVES_2TELEVES_3

 

 

 

 

 

 

I després d’una xerrada molt didàctica, els estudiants varen tenir la oportunitat de tocar amb les seves pròpies mans la fibra òptica, tallar-la i col·locar-la dins la denominada fusionadora d’arc voltaic, un aparell de darrera generació que serveix per fusionar segments de fibra òptica. Els alumnes gaudiren molt amb aquesta experiència pràctica, i després d’alguns intents, finalment aconseguiren empalmar amb èxit dos segments de fibra… tot i que no és gens fàcil!

Aquesta visita forma part del programa educatiu Televes SkillsAlliance d’infraestructures comunes de telecomunicacions, i suposa que els alumnes que l’acabin es promocionaran directament amb un títol específic d’instal·lador de Televes. Per cert, a Balears només hi ha quatre instituts que tenen aquest programa. El CIDE és un d’ells, i l’únic centre concertat de tot l’arxipèlag on es poden fer aquestes pràctiques.

TELEVES_4 TELEVES_5

 

 

 

 

 

TELEVES_6

Compartir: