L’alumnat d’anatomia aplicada fa pràctiques de tècniques de suport bàsic

 

L’alumnat de 1r de Batxillerat que fa Anatomia aplicada ha fet una pràctica de PCR amb la col·laboració d’Elena Lombó, infermera del 061 i instructora nacional d’RCP. 

A la pràctica han après les tècniques de suport vital bàsic (SVB), seguint les recomanacions de l’European Resuscitation Council i tenint en compte les noves recomanacions que es fan en situació de pandèmia mundial per SARS-Co-V-19. Entre altres coses, han après a fer una reanimació cardiopulmonar amb un maniquí d’adult, de nin i de nadó, que té l’escola gràcies a la col·laboració de l’APIMA CIDE. També han practicat per col·locar una persona en posició lateral de seguretat, han manejat el DESA i han fet maniobres que cal fer en cas d’obstrucció de la via aèria com la d’Heimlich, cops interescapulars, etc. 

A conseqüència de la pandèmia, ho han hagut de fer en dos torns. El primer dia amb mitja classe, i el segon amb l’altra meitat. Això sí, sempre mantenint les mesures de seguretat i prevenció: l’activitat s’ha fet a l’aire lliure, al pati de volei de l’escola, mantenint la distància de seguretat, amb mascaretes, guants i neteja amb gel hidroalcohòlic.

Compartir: