L’alumnat de 4t A de Primària fa un projecte sobre el temps

A 4t A de Primària estan fent un projecte sobre el temps. Els nins i nines han vist diversos aspectes, entre els quals hi ha el cicle de l’aigua. Per entendre-ho millor, varen recrear el cicle de l’aigua dins una bossa i, depenent del temps, podien veure com l’aigua s’anava transformant. Per ajudar-los, varen fer una roda que els ha servit per observar els canvis que es fan a mesura que la gires.

Posteriorment, varen treballar les capes de l’atmosfera i com la seva situació pot afectar a la meteorologia. Però una de les coses que més els va ajudar a prendre consciència va ser realitzar entre tots el Decàleg de l’aigua, que recull la necessitat de canviar d’hàbits per no tudar innecessàriament l’aigua.

Arran d’aquest decàleg, es varen adonar que l’aigua és finita i que hem de cuidar més el nostre planeta si el volem mantenir com està ara. Per això va sorgir la possibilitat de treballar de forma paral·lela el reciclatge i l’ordre de les 3R (reduir, reciclar, reutilitzar). Amb l’objectiu de continuar protegint el nostre planeta, varen fer una sortida fins a la platja de Son Bauló, a Santa Margalida, on varen recollir els fems que es trobaven i varen prendre consciència de la importància de cuidar la nostra terra.

Compartir: