L’associació Ben Amics fa xerrades als alumnes d’ESO per parlar de la diversitat afectiva

 

Durant una setmana, l’associació Ben Amics, l’associació LGTIB de les Illes Balears, està realitzant diferents xerrades als alumnes de 1r fins a 4t d’ESO. El tema és la diversitat afectiva i tracten d’explicar i conscienciar als alumnes sobre temes com el respecte a la diversitat sexual i la identitat de gènere.

En començar la xerrada, el primer que es va fer va ser una pluja d’idees per veure què en sabien els alumnes sobre els conceptes de diversitat i afectivitat. Després van veure diferents fotografies que mostraven persones molt diferents: dones amb barba, dones vestides d’home, homes arreglats com a dones… A partir d’aquí van sorgir molts dubtes i qüestions sobre la sexualitat i la identitat de gènere que van ajudar als alumnes a començar a reflexionar sobre aquest tema.

Aquest tipus d’activitats serveixen no tan sols per informar als alumnes sobre aquests aspectes, sinó també per a prevenir possibles conflictes dins l’escola relacionats amb la diversitat sexual. El respecte per la diversitat també és una de les premises que volem que aprenguin els nostres aumnes i xerrades com aquesta ens serveixe per aconseguir-ho.

 

Compartir: