Sabem què és l’educació emocional? (Batxillerat i FP bàsica)

 

 

Els alumnes de Batxillerat i d’FP Bàsica del col·legi CIDE començaran enguany un programa d’Educació Emocional al centre. Durant els darrers anys s’ha comprovat com no sempre tenen les eines adequades per gestionar la pressió acadèmica. És per aquest motiu que Laura Bonache des del Departament d’Orientació juntament amb Lourdes Julbe, la metgessa de l’escola, han dissenyat aquest programa per aquests cursos de secundària.

Es realitzaran una desena de tallers teòrics i pràctics al llarg del curs. El primer ha estat enfocat, en primer lloc, a la coneixença de la importància de l’educació emocional. També s’ha ensenyat als alumnes a realitzar una bona respiració que els ajudi a relaxar-se i concentrar-se amb més facilitat. Per fer-la els alumnes han hagut de tapar-se els ulls per prendre consciència de la seva respiració i de la finalitat d’aquesta activitat.

Aquesta ha estat la primera sessió, però cada mes se’n farà una de nova. Entre els aspectes que es treballaran a classe aprendran diferents tècniques de relaxació, els diferents nivells i estats de consciència, entrenaran la seva atenció i coneixeran les connexions entre les parts del seu cervell i les emocions. Els alumnes també crearan un vocabulari d’emocions i entendran com elements tan diversos com la música, el massatge i estar en contacte amb la natura poden ajudar-los en el control de les seves pròpies emocions.

Una de les activitats més divertides que es duran a terme és la sortida a una emogranja. Aquí faran feina a través de dos tallers: un d’emocions, en el qual aprendran a resoldre conflictes i a gestionar la frustració, i un altre més enfocat a la natura, en què podran experimentar emocions en un entorn natural, treballaran l’hort i faran activitats amb herbes aromàtiques. En definitiva, una bona forma d’aprendre a gestionar les emocions i connectar amb un mateix en un entorn natural únic.

 

     

Compartir: