Si t’agraden les matemàtiques, ESTALMAT és la teva gran oportunitat!

 

aaamatemàtiques_1

Molta atenció! Si has nascut entre 2003 i 2004, ets un apassionat de les matemàtiques i tens ganes d’aprendre, no pots deixar perdre aquesta oportunitat. Ens referim a ESTALMAT, un projecte de detecció i estímul del talent matemàtic en nins d’entre 11 i 13 anys. Aquest projecte, coordinat per la Real Academia de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales, s’ha anat implantant amb gran èxit des de 1998. El curs 2016­-2017 arriba a les Illes Balears com a iniciativa conjunta de la Universitat de les Illes Balears UIB i la Societat Balear de Matemàtiques SBM­XEIX.

La seva finalitat és la detecció i l’estímul del talent precoç en matemàtiques. Es tracta de detectar nins i nines amb altes capacitats per a les matemàtiques i estimular-­los perquè aprenguin mètodes, tècniques i estratègies matemàtiques. Fent servir una metodologia d’aprenentatge actiu i lúdic en què els nins i nines són els protagonistes, s’entrena la seva capacitat de raonament i de resolució de problemes.

Vos podeu inscriure per les proves de selecció fins al proper 29 de maig a http://estalmat.uib.cat I el 4 de juny a partir de les 10 h es farà una prova escrita a l’edifici Anselm Turmeda del Campus de la UIB, en la qual es valoraran no tan sols les solucions donades sinó, molt especialment, els camins i raonaments propis que han portat a la solució. Els alumnes preseleccionats en aquesta prova passaran una entrevista personal per avaluar la seva adequació al programa. Cada any s’escullen 15 nins i nines. Vos deixam el fulletó informatiu per consultar tota la informació. Bona sort!

Fulletó ESTALMAT

 

Compartir: