Sortida a Palma per conèixer les principals institucions de la ciutat (4t d’ESO)

 

 

Els alumnes de 4t d’ESO han fet una sortida per conèixer les principals institucions que hi ha a la ciutat de Palma. Una d’elles és l’Ajuntament, ubicat a la plaça de Cort i dirigit actualment pel seu batle, Antoni Noguera. Els alumnes han pogut contemplar la seva façana considerada Bé d’Interès Cultural i la sala de plens del seu interior, on es prenen les decisions corresponents a la ciutat.

Però Palma, en ser la capital de les Balears, també és la seu del Parlament de les Illes Balears. De fer es troba al carrer conqueridor número 11, dins l’edifici de l’antic Círculo Mallorquín. Aquest organisme és el que s’encarrega de representar el poble de les Illes Balears, i aprovar els pressupostos, entre altres aspectes. Actualment està presidit per Baltasar Picornell.

La seu del Consell de Mallorca, creat el 1978 i actualment presidit per Miquel Ensenyat, també es troba a la ciutat de Palma. Està ubicat en un edifici neogòtic del segle XIX al carrer Palau Reial número 1. Té poder legislatiu i executiu quant a les decisions referents a l’illa de Mallorca.

Ha estat una sortida molt enriquidora on els alumnes han pogut conèixer de més a prop on són les institucions més importants de la ciutat i què s’hi fa.

 

 
Compartir: