Sortida didàctica dels alumnes d’alemany pel centre de Palma

1

Deutsch im Alltag (l’alemany en el meu dia a dia). Aquest és el nom de la sortida que varen realitzar una seixantena d’alumnes d’alemany del CIDE pels carrers de Palma aquest Nadal. L’activitat tenia la finalitat que els estudiants prenguessin consciència de la importància i utilitat que té saber parlar i escriure l’alemany dins el seu dia a dia.

Els alumnes, acompanyats de dos professors, es dividiren en grups. El primer estava format per alumnes de 3r i 4t d’ESO (tots de nivell 1), i tenien diverses opcions i tasques. Així, mentre que uns fotografiaven els rètols escrits en llengua alemanya, d’altres fotografiaven productes alemanys o prenien nota dels llocs de feina on es parlava alemany i de les cartes dels restaurant escrites en llengua alemanya.

 

2

Jpeg

 

A alguns alumnes se’ls va encarregar la missió de localitzar empreses alemanyes o llocs de feina on es parlàs alemany, bars restaurants i gelateries on la carta estigués redactada en alemany i trobar marques de roba i productes d’alimentació germànics. Tota una gimcana!

Per la seva banda, el segon grup estava format per alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat (nivell 2 d’alemany). Els estudiants d’aquest nivell ja havien preparat a classe, prèviament, una sèrie de preguntes tipus entrevista que després feien als turistes alemanys que trobaven pel carrer. I després de l’activitat, amb tota la informació recollida, l’han hagut d’editar i presentar a classe davant els seus companys aquests primers dies de classe.

Compartir: