Tornen les beques Erasmus+

Reunió inicial Erasmus6

 

Ja s’ha realitzat la reunió informativa sobre les beques Erasmus+ per al curs 2016-2017 a una quarantena d’alumnes de Formació Professional del CIDE. Els encarregats de fer-ho han estat el professor Martí Terrassa i quatre alumnes que van cursar les beques l’any passat a Vicenza (Itàlia).

Aquestes beques finançades amb fons de la UE van destinades als alumnes de segon curs d’un cicle formatiu de grau mitjà. L’objectiu és estudiar a diferents països de la Unió Europea, de tal forma que els alumnes facin el 50% de les pràctiques a les Illes i l’altre 50% fora. En total han de realitzar unes 200 h lectives de pràctiques a l’estranger.

Reunió inicial Erasmus1Un bon exemple de què es poden trobar els alumnes enguany és l’experiència personal que han viscut els quatre alumnes que varen rebre la beca el 2015-2016. Ells són Toni Vidal i Felip Durán, alumnes d’informàtica, i Domingo Martínez i Sabrina Sharon Schimdt, alumnes de gestió administrativa. En Toni va fer les pràctiques en una botiga d’assistència de productes Apple, en Felip en una empresa de disseny de software, na Sabrina en una escola d’idiomes, i en Domingo en una associació d’arquitectes urbanístics.

Tots reconeixen que aquesta experiència és única i que ha estat molt positiva a la seva vida, ja que els ha ajudat a madurar no tan sols en l’àmbit professional, sinó també en l’àmbit personal. Na Sabrina ens comenta que el clima que es viu entre els alumnes d’Erasmus+ és especial: “hi havia molta companyonia, un vincle especial, quasi com una germandat en la qual ens ajudàvem sempre”.

Reunió inicial Erasmus4

L’experiència és tan bona, que com diu en Toni: “ara apreciam tot el que vàrem viure a Itàlia i hi volem tornar”. Afirmen que a les seves respectives destinacions professionals els han tractat molt bé i han quedat molt contents. De fet, en Domingo comenta que “ens han donat molta confiança i llibertat a l’hora de fer feina”.

Els quatre alumnes han resolt tots els dubtes dels alumnes assistents a la reunió. Però no varen ser els únics que varen gaudir de les beques Erasmus+ el passat curs. També varen rebre aquesta beca Mariano Palliser que va anar a Alemanya, i Iván Sobrino que va viure al nord d’Anglaterra. Tots amb el seguiment continu durant la seva estanda a l’estranger del professorat del CIDE.

Aprofitar les pràctiques Erasmus+ és una bona forma d’acostar-se a la realitat europea en tots els seus àmbits. Es tracta d’una experiència professional, però també personal per als alumnes que hi participen.

Reunió inicial Erasmus2Reunió inicial Erasmus5

Reunió inicial Erasmus3

Compartir: