Un grup de 2n d’IEA rep l’accèssit pel seu projecte als Premis ICAPE

 

Un any més, l’alumnat del CIDE ha participat en els Premis ICAPE, uns guardons que reconeixen els projectes empresarials que realitzen els estudiants de Cicles Formatius de Grau Superior que participen en aquest projecte organitzat per la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica i la Conselleria d’Educació i Formació Professional. El seu objectiu és impulsar l’emprenedoria i introduir-los en el concepte de responsabilitat social.

Un dels grups d’Empresa i Iniciativa emprenedora de 2n d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques ha guanyat l’accèssit amb el seu projecte Ecological Change on han dissenyat un producte nou i innovador com para-sols ecològics i sostenibles. Si voleu conèixer millor el seu projecte, podeu entrar en el següent enllaç. (afegir vídeo Youtube).

Els alumnes varen començar fent una pluja d’idees per veure quina idea d’empresa els semblava més viable i engrescadora. Un cop es varen decidir per la idea de fer para-sols amb panells solars, varen redactar els documents constitutius de la cooperativa. Varen fer també un estudi econòmic d’ingressos i despeses per analitzar la viabilitat del projecte. Així mateix, varen fer un estudi de mercat per conèixer l’interès i motivacions dels clients potencials, així com dels seus usuaris (els turistes que van als hotels). D’aquesta forma, varen definir el seu client ideal. També varen fer un análisi DAFO per esbrinar les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats d’aquest projecte empresarial.
 
Un element a tenir en compte, és el compliment alb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que també es varen tenir en compte a l’hora de definir el projecte, tot tractant de convèncer als hotels que la instal·lació d’aquests para-sols redundarà en una millora econòmica (reduint la despesa en energia elèctrica) així com amb un tret diferencial a l’hora de posicionar-se cap la seva clientela, essent establiments compromesos amb les energies netes i sostenibles.
 

 

Compartir: