Un professor del CIDE visita Finlàndia per fer un “job shadowing” (programa Erasmus+)


Sebastià Aragonès, professor dels cicles formatius del CIDE, ha visitat juntament amb un grup de professors d’escoles públiques i concertades de les Illes Balears la ciutat de Turku, a Finlàndia, amb l’objectiu de fer un “job shadowing”.

El primer que varen fer en arribar va ser visitar el Turku Vocational Institute. Allà els professors varen tenir l’oportunitat de veure com duen a terme en aquest centre la Formació Professional. A més varen poder contactar i intercanviar impressions amb les persones que reben els nostres alumnes que van a Turku Vocational Institute a realitzar períodes de pràctiques mitjançant les beques Erasmus+.

Durant la visita, els professors illencs no varen estar sols, sinó que varen estar acompanyats d’Òscar Millán, de la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears. Tots plegats es van ajuntar amb els responsables finlandesos del programa Erasmus+, que els varen contar quina és la seva forma de treballar i l’estructura del seu sistema educatiu. Els professors illencs per la seva part varen fer una presentació (una per família professional) per poder debatre i comparar el que es fa a cada país. Una bona forma de conèixer-nos mútuament i aprendre.

Posteriorment es varen separar els professors de les illes en funció de la família professional en la qual feien feina. En el cas de Sebastià, va anar a veure les instal·lacions relacionades amb el cicle formatiu que ell imparteix al CIDE, les Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques. Després, va poder parlar tranquil·lament amb professors i alumnes finlandesos tant a les classes teòriques com a les pràctiques.

Ha estat una visita molt enriquidora, ja que hem descobert noves formes de fer feina, noves idees que es poden aplicar a la nostra FP i a més, hem tengut l’oportunitat de parlar amb els nostres companys de les Illes sobre el que es fa a la resta de centres de la nostra comunitat.

A més, estam segurs que sabrem convèncer els nostres alumnes que anar a Finlàndia una temporada serà ben segur una magnífica experiència i una gran oportunitat per obrir els ulls a altres cultures i formes de treballar.

 

Compartir: