Una cursa solidària virtual amb els afectats pel COVID-19

 

Enguany el curs ha estat marcat pel trasllat de les classes a les cases dels alumnes, per la docència a distància i la falta de contacte físic entre alumnat i equip docent, ni entre els propis alumnes per culpa de la pandèmia que estem vivint a escala global en tot el planeta. Per aquest motiu, no hem pogut celebrar la VII Cursa Cooperativa CIDE prevista per ajudar a la Fundació Vicent Ferrer. Amb aquesta nova situació al davant, el CIDE no ha volgut deixar enrere a tota la gent que ho està passant malament en aquesta crisi sanitària i econòmica, i ha posat en marxa una cursa diferent, en format virtual, perquè tothom que pogués participés i fes el seu donatiu a Creu Roja COVID-19.

560 persones hi participaren el diumenge 17 de maig a la nostra Cursa Cooperativa Cide Virtual des de diferents punts de Mallorca. Des de les 6 h i fins a les 23 h cada un dels participants van poder fer la seva cursa o passejada com volia: en bicicleta, nedant, caminant, corrent… tots els formats eren possibles, així com l’horari i el recorregut. Tot i que vam marcar unes distàncies orientatives, cada un dels participants podia adaptar el recorregut, la distància i l’horari a la seva situació sempre tenint en compte els límits permesos per les autoritats durant l’Estat d’alarma.

Moltes famílies han recuperat les camisetes de la cursa d’altres anys. Alguns s’han fet la seva pròpia gràcies al tutorial que l’escola va fer per crear-ne unes per la cursa virtual. Però la gran majoria han sortit amb la seva mascareta a la cara i amb un pot de gel hidroalcohòlic a la bossa per mantenir les mesures de seguretat establertes. Un equip d’IB3TV ha pogut presenciar les peculiaritats d’aquesta cursa virtual i per això hem reunit un petit grup de gent a les portes de l’escola per fer una petita passejada simbòlica mantenint la distància de seguretat entre els participants.

Enguany ha estat una cursa estranya, diferent, virtual, sense aglomeracions, sense abraçades, sense petons i sense guanyadors, però com sempre amb molta solidaritat entre els que formam part de la nostra comunitat. I per això hem recaptat fins a 2759 euros per Creu Roja COVID 19. Esperam que amb el nostre petit granet d’arena, puguem ajudar a molta gent del nostre entorn que ho necessita.

Gràcies a tots per participar! Gràcies a tots per formar part de la nostra comunitat i per la vostra solidaritat! Junts som més forts, junts som CIDE!

 

*Moltes gràcies també a Viatges Halcón i perruqueria MAYYO, que han col·laborat amb els regals de la cursa d’enguany amb dues nits d’hotel per a dues persones i dos tiquets regal de pedicura. També volem agrair a l’APIMA CIDE per la seva aportació de 300 euros per aquesta causa solidària.

 

Compartir: